Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Feljelentették a falfirkálókat

A mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ igazgatója mára megelégelte, hogy a városközponti intézmény falát folyamatosan összefirkálják, ezért tegnap feljelentést tett a rendőrségen.
Firkák: A falfirkák eltávolítása több mint egymillió forint.
A mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ hátsó falát az elmúlt húsz év több generációjának „alkotásai" díszítik.
A közelmúltban azonban a falfirkálók újabb tiszta felületeket találva maguknak már a parkoló felől, a könyvtár oldalán és ablakain is megvillantották kreativitásukat. Böröndi Lajos, a kulturális központ igazgatója megelégelte a rongálók ilyen mértékű felbátorodását és a könyvtár igazgatójával közösen tegnap feljelentést tett a rendőrségen.

Az igazgató amint azt lapunknak elmondta, a ház hátsó része nagyon félreesik, így a fiatalok többnyire zavartalanul firkálhatnak a falra.

A külső műmárvány borítás rendkívül porózus, a festék mélyen beszívódott a burkolatba, így a falfirkák eltávolítása nehéz és költséges is. Ráadásul arra sincs biztosíték, hogy a helyreállítás után nem fújják újra össze a falat. Az igazgató szerint több mint egymillió forintos kárt okoztak a graffitisek a kulturális központnak.
Böröndi Lajos bízik abban, hogy a rendőrségnek sikerül megtalálnia a rongálókat, akiktől a művelődési ház követelheti majd a helyreállítás költségeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Batthyány-kastély hasznosítása

Boldog Batthyány–Strattmann László egykori körmendi családi kastélyáról a helyi önkormányzat… Tovább olvasom