Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Feljelentésáradat után új választás

Időközi polgármester-választást írtak ki február 27-re Dunaszigeten, ugyanis Tóth István településvezető tisztsége megszűnt. Az ajánlószelvényeket a napokban küldték ki, január 27-ig adhatják le azokat a voksoláson indulók.
Amint arról korábban beszámoltunk (Kisalföld, 2010. december 29., „Februárban újból polgármestert választanak"), a megyei bíróság végzése szerint megrovás következtében Tóth István tisztsége november 10-én megszűnt Dunaszigeten. A településen időközi polgármester-választást tartanak február 27-én. Dr. Kiss Mónika Edina jegyző kifejtette: az ajánlószelvényeket a napokban küldték ki és azoknak január 27-ig kell beérkezniük. Aki a voksoláson indulni kíván jelöltként, legkevesebb harminchét kopogtatócédulát kell benyújtania. A települést addig is a jegyző mellett Preiner Imre alpolgármester vezeti.

Közben a kampányolás is elindult. Van, aki levelet ír a választópolgároknak, de akad olyan is, aki az ellenfél „dicséretét" balladába, sőt, „népköltésbe" foglalta.

Szerkesztőségünket megkereste Kiss Sándor képviselő, aki ugyancsak indulna a februári voksoláson. – Tóth Istvánt 2008. január 3-án Belovitz Károly akkori alpolgármesterrel mi jelentettük fel közérdekű adatok ki nem adásáért. Indoklásunk szerint a polgármester tíz alkalommal utasította el a közérdekű adatok kiadását. Az elsőfokú bíróság ítéletében vétkesnek mondta ki. Hatszori elnapolás és közel harmincnégy hónap után a 2010 novemberében megszületett jogerős bírósági ítélet Tóth Istvánt megrovásban részesítette. A másodfokú bíróság továbbá kimondta: „az elsőfokú bíróság a tényállásból okszerűen következtetett" – állítja a képviselő, aki további két feljelentésről is említést tett.

Kiss Sándor a feljelentések garmadájával.
Kiss Sándor a feljelentések garmadájával.


– Az egyik esetben magánokirat-hamisítás ügyében nyomoz a rendőrség, itt T. I. másodrendű vádlott. Ebben az ügyben január 5-én tartották az első tárgyalást, a következőt február 28-ra tolták. 2010 júliusában újabb feljelentést tettünk közérdekű adatok ki nem adásáért a korábbi polgármester ellen. Szokoli Sándor, Dunakiliti polgármestere meghívóját a 2010. június 28-i közös képviselő-testületi ülésre nem küldte ki számunkra – állítja Kiss.

Tudatta: már összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket. Megválasztása esetén fontosnak tartja a település rendezési tervének létrehozását, mely szerinte máig nem készült el. A helyi óvoda és az iskola alsó tagozata, s a helyi egészségügy megtartása mellett a több éve elmaradó adóbevételek – főként az idegenforgalmi épület után – felülvizsgálatára is figyelne és ebből az utak felújítására költene.
Tóth István volt polgármester érdeklődésünkre elmondta: – Azért indulok, mert tiszta a lelkiismeretem, a megrovást tudomásul vettem, a feljelentésáradatot pedig úgy látszik, a falu és saját érdekemben el kell viselnem.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. Sólyom 2011. február 19. 21:34
  „Tisztelt Kisalföld! Kiss Sándor kezében nem feljelentések garmadája van, hanem bírósági végzések.
  Melyiküknek az érdeke az újságnál Kiss Sándor lejáratása? Ki az akit megvett a dunaszigeti bukott polgármester a Kisalföld újságírói közül?”
 • 45. pácsó 2011. február 17. 21:26
  „Gratulálok a Kisalföldnek!”
 • 44. Bóca 2011. január 28. 13:23
  „????????”
 • 43. Sólyom 2011. január 27. 17:19
  „Kedves szociologikus! <moderálva>
  T.I. ezek szerint meg egyenlő B.P-vel.? / B.P.= bukott polgármester?”
 • 42. szociologikus 2011. január 27. 12:49
  „K.I. úgy mint Kispályás Induló egyenlő K.S. Sportember vagy mi a szösz?”
 • 41. babyke 2011. január 26. 17:18
  „Szociologikus! írd már ki a neveket,mert ki is az a K.I.?? Mert erről lemaradtunk!!
  Amúgy a végén már egy szappan operát lehetne írni a történetekből.
  ( nő,megsértett,szerelem,gyűlölet,háború),még mi jöhet ezután?”
 • 40. szociologikus 2011. január 26. 07:50
  „Az logikus, hogy mindenki a saját álláspontját védi. Ne feledjük "az erények és a bűnök minden korban ugyanazok, csak a nézőpont más"! Ha K.S. szerint elítélendő dolog másokat feljelenteni, akkor ő mit csinált 4 éven keresztül? Csak elítélendő dolgot?
  Én azt mondom keresd a nőt! Ki az a nő, akit T.I. megsértett, aki szerelemből, vagy gyűlöletből háborút indított mindenen átgázolva, mindenkit felhasználva azért hogy megszerezze, vagy megbüntesse őt? Ebben a háborúban K.I. csak eszköz, vegye már észre magát!”
 • 39. Sólyom 2011. január 22. 18:00
  „Bagira megkérdezte jött-ment-et, hogy mit tett a falujáért? Szerintem Anonymusnak kellene kiállnia a faluja elé beszámolni.De ezt még soha nem tette! Tartott olyan gyűlést a12 év alatt amin beszámolt az embereknek az elvégzett munkájáról?”
 • 38. Sólyom 2011. január 22. 17:25
  „Tisztelt Dunaszigetiek!
  Szeretnék válaszolni az előttem szóló kérdésére, de sajnos nem tudok. Az utóbbi években semmi fejlődés nem tapasztalható ebben a községben. Minden megy tönkre.
  Ki az aki annyira ragaszkodik a régi polgármesterhez?
  - A nyugdíjasok, akik azt hiszik, hogy ha nem a "Pityu" lesz a polgármester, akkor nem lesz tüzelőjük, meg segély. Tévednek, mert azt a falu adja a költségvetésből, nem a polgármester!
  - Akinek eddig pénzügyi előnye volt a polgármester személyéből. / Akinek nem kellett eddig befizetni valamilyen adót, mert a polgármester eltekintett tőle. Vajon miért?
  - Vagy az egyszerű ember, aki azt mondja: " Nem kell ide új, maradjon a Pityu! Nem baj ha rosszak az utak, a kocsmákon kívül már minden tönkremegy! Nem baj ha nem is csinál semmit, csak új ne legyen, mer az nem ide született, az biztos rossz!
  Hát ilyen ez a falu! De remélem, már nem sokáig!”
 • 37. Bóca 2011. január 21. 22:25
  „Igazad van veritas2011! Úgy látszik másnak nem tűnt fel, hogy a Kisalföld úgy közölt cikket a bukott polgármesterről, hogy nem lehetett kommentet írni hozzá! Akkor nem kell megírni! 2011-ben vagyunk!
  mindenki68 2011.01.20. 14:07 Üzenem, hogy nem kell helyesírási hibákkal teleírni a hozzászólást, úgy beállítani a falusi embereket mintha tudatlanok lennének!
  Különben valaki írja meg, hogy mit tett Tóth úr az utóbbi 4 esztendőben Dunasziget fejlődéséért?”
 • 36. veritas2011 2011. január 21. 11:41
  „Szomorú, ami ebben a párját ritkítóan szép természeti környezetben lévő faluban zajlik. Bár, amennyire szép, annyira lesz hovatovább lakhatatlan a minősíthetetlen infrastruktúrája miatt. És ez, bizony, a 12 éve ,,trónoló" polgármester bűne, aki a kocsmai politizáláson kívül nem nagyon ért a köz ügyeihez. ,,Uralkodása" idején, nemcsak az érvényes törvényeket ignorálta, de sorozatosan figyelmen kívül hagyta a faluban befektetni szándékozó vállalkozókat is. A napokban a lakossághoz küldött levelében - közös munkáról, egymás felé kinyújtott kézről beszél és megtisztelő javaslatokat, ötleteket vár, az az ember, aki az önkormányzati választások idején, annyira se becsülte választóit, hogy elképzeléseiről, polgármesteri programjáról tájékoztatott volna. Volt neki ilyen egyáltalán? Vagy csak a kocsmában ismertette? Észrevettem azt is, hogy - a Kisalföldben - sorozatosan letilttatta a vele kapcsolatos cikkek kommentelését. Vajon miért?
  ÉBRESZTŐ DUNASZIGET! A balkáni viszonyoknál és a rövidlátó polgármestereknél többet érdemlünk! Van néhány józan, tennivágyó ,,jöttment" a faluban, aki továbblát az acsarkodó, elvakult, urambátyámkodó, korrupt ,,bennszülötteknél"! Igen, csak közösen tudjuk megállítani Dunasziget további lepusztulását, Tóth István nélkül!”
 • 35. mindenki68 2011. január 20. 14:07
  „Szerintem ezaz ember megélhetési gondokkal kűzd,ezért szeretne a falu élére jutni mindenkép.Ez felháborító!Ilyen embert nem szabadna emberek közé engedni...egyáltalán mit keres itt?mért nem más falukat tesz tönkre,mért pont a miénket?olyan emberrel szövetkezik aki megint nem ide való!ez bosszantó!
  DUNASZIGETIEK!gondolkodjatok el h ki mit tesz a faluért!
  Tiszteletem ez eddigi Polgármester iránt!csak így tovább Tóth Úr!mi Magával vagyunk!
  Falusiak többsége”
 • 34. cikolasziget 2011. január 17. 13:56
  „Nagy szégyen a falunk számára, hogy ilyen eset kapcsán lettünk újra emlegetve. Érthetetlen, hogy a volt polgármester miért nem a falu érdekében tevékenykedett. Nem is értető az, hogy eltitkol bizonyos fajta dokumentumokat. (Minek, avagy kinek?) Sunnyogó magatartása, megalázó és pökhendi viselkedése évek óta ismert. Mégis biztonságosan uralkodhatott a falu terhére, kárára. Ez van. Minden falunak választott polgármestere van.”
 • 33. pistike13 2011. január 16. 11:24
  „Tisztelt Bandita !
  Senki nem írt sehol sem paragrafust. Amit leírtam azt velem együtt minden dunaszigeti lakos megkapott, ha pedig mint kívűlálló nem érted akkor ne írj és ne gyanúsíts név szerint senkit se, mert ha rosszat szólsz jön a munkanélküli Oroszlán és rólad is ír.”
 • 32. Bóca 2011. január 15. 21:06
  „timebandit32!
  Amit nem értesz, miért szólsz hozzá??? Főleg hülyeségeket!”
 • 31. Bóca 2011. január 15. 20:47
  „2006-ban May Imre is elmert indulni a választáson, nem is úszta meg az Oroszlán támadása nélkül! Idézem:
  "Ekkor felmordult az oroszlán - ezt mindenkinek meg kell tudnia mert a róka és felesége garázdálkodásának mindörökre véget kell vetni, addig az erdőben békesség nem lesz! Húsz év óta csak arról szólnak a választások, hogy a róka és a felesége hogyan akarnak a hatalomba férkőzni! ... Az elkövetett bűneiket, mint eddig is - mások megvádolásával akarják eltakarni! "
  A róka természetesen= May Imre, az oroszlán = ... (talán kitaláljátok). Most akkor hogy is van ez? Aki a polgármesteri székre pályázik az mind aljas ember? És ki az aki évek óta gyűlölködik?”
 • 30. jött-ment 2011. január 15. 20:27
  „HŰ, most lebuktunk! És ki az anonymus48 meg a bagira? Csak nem Tóth úr meg a famíliája? Hát te ki vagy?”
 • 29. timebandit32 2011. január 15. 20:24
  „Kedves jött ment és kedves pistike13!
  Kíváncsi vagyok,kik vagytok valójában...ti olyan dolgokat írtok le, amiket mi, kívülállók nemmis értünk...ezeket a dolgokat csak az tudhatja ennyire pontosan paragrafusról paragrafusra, aki megírta azokat...szóval mindenki tudja kik vagy tok...”
 • 28. timebandit32 2011. január 15. 20:20
  „pistike13 meg a jött ment...egyik a kissanyi másik a doktor karcsi....erről ennyit..olyanokat írnak maiket nem is értünk..vagyis amiket csak a feljelentők ismerhetnek..pff ekkora izetlenek.....”
 • 27. jött-ment 2011. január 15. 19:28
  „Kedves babyke!
  Én még emlékszem olyan kampányra, amely a tornateremben volt és Tóth úr tartotta. Az összes jelen lévő polgármester jelöltet megalázta a falu füle hallatára. Felszólította Szalay Ferencet,/ aki sajnos már nincs közöttünk /elmondta ordítozva mindenféle patkánynak, aztán a volt tanácselnököt, aki szintén jelöltette magát, tette nevetség tárgyává.
  Egyébként igazad van, a kampánynak tényleg arról kéne szólnia, hogy a jelöltnek milyen céljai vannak, és milyen módon tudná a célokhoz az utat megtenni?
  A képviselő testület pedig csak akkor tud együttműködni, megszavazni valamit, ha tud róla. Ha pedig a polgármester saját szakállára tevékenykedik, akkor többszöri figyelmeztetés után csak a jogi út marad. Érted?”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Területmegosztásban közel járnak a megegyezéshez

Elfogadhatónak tartja Mosonudvar polgármestere Mosonmagyaróvár ajánlatát a területmegosztásra. Tovább olvasom