Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Felhajtott rendszám és hiányzó bukósisak

Egy felhajtott rendszámú motorral találkoztak a rendőrök a minap kezdődött razzián. A főként a kétkerekűeket ellenőrző akciósorozat idén is a motorosszezon végéig tart majd.
Az elmúlt néhány évhez hasonlóan idén is kiterjedt, elsősorban a motorosokra célzott razziát indított a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a városban és környékén.

Razzia a városban és környékén: Az akció során a mosonmagyaróvári rendőrök munkáját ezúttal is segítik a megyei főkapitányság motoros járőrei.
Razzia a városban és környékén: Az akció során a mosonmagyaróvári rendőrök munkáját ezúttal is segítik a megyei főkapitányság motoros járőrei.

Ezzel a minap kezdődött és a motorosszezon végéig tartó, fokozott ellenőrzés-sorozattal a rendőrség a motorosbaleseteket próbálja megelőzni. A korábbi években ugyanis gyakorta fordultak elő súlyos, esetenként halálos áldozatot is követelő motorosütközések. Az elmúlt néhány év tapasztalatai alapján viszont elmondható: hatékony ez a „motorosrazzia", hiszen csökkent az ilyen jellegű balesetek száma. Noha tavaly is történt halálos motorosbaleset, ám ez a szezonon kívül, az év utolsó hónapjaiban.

A hétvégén indult fokozott ellenőrzéseken a mosonmagyar-
óváriak munkáját ezúttal is segíti a megyei főkapitányság két motoros rendőre. A nagy teljesítményű motorkerékpárokkal könnyen utolérhetik és megállíthatják azokat, akik megpróbálják kivonni magukat az ellenőrzés alól.

Az elmúlt években sajnos volt példa ilyen esetekre is.
A motorosrazzia első tapasztalatairól Makó László őrnagy, a közlekedésrendészeti osztály vezetője elmondta: ezúttal Mosonmagyaróvár mellett Halászin, Dunakilitin, Dunaszigeten, Rajkán, Bezenyén, Hegyeshalomban, Jánossomorján, Kimlén, Lébényben, Mosonszentmiklóson, Mecséren, Ásványrárón, Héderváron és Darnózselin ellenőriztek. Nem csupán a két keréken közlekedőket, hanem egyéb járműveket is megállítottak.

Az őrnagy szerint örvendetes, hogy nem találkoztak kirívó szabálytalanságokkal. Csupán néhány esetet rögzítettek. Ilyen volt például az a 600 köbcentiméteres Honda motorkerékpár is, ami éppen a piros lámpánál várakozott, amikor a rendőrök mögé értek és félreállították. A jármű rendszámát ugyanis oly mértékben meghajlították, hogy már néhány méterről sem lehetett leolvasni. A motor tulajdonosa azzal védekezett, hogy így vette a kétkerekűt, a rendszámot pedig még nem tudta visszaállítani. Kiderült azonban, hogy ez az adásvétel már több mint egy éve történt. A fiatalember ellen szabálysértési eljárás indult.


Számos egyéb szabálytalanság feljelentéssel zárult az akció során. Így például két személyautó és egy mezőgazdasági vontató vezetője ellen indult eljárás, mivel a járművek műszaki érvényessége lejárt. Az utóbbi esetében az üzemben tartónak is felelnie kell, mivel ilyen hiányossággal engedte útnak a vontatót. Szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök egy személyautó és egy segédmotor vezetője ellen is, mivel kötelező felelősségbiztosítás nélkül közlekedtek. Ugyancsak eljárás indult egy sofőr ellen, aki jogosítvány nélkül ült volán mögé és a jármű üzemben tartójával szemben is a vezetés átengedéséért.

Hat esetben szabtak ki a rendőrök közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, illetve egy segédmotoros kapott 5 ezer forintos csekket, mivel bukósisak nélkül közlekedett. Az akció során több száz sofőrrel fújatták meg a szondát a rendőrök, közülük mindössze két alkalommal mutatott alkoholos befolyásoltságot a műszer.

Az osztályvezető hozzátette: az akció a motorosszezon végéig folyamatos lesz a környék útjain. Az ellenőrzésekben időnként részt vesznek majd a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei is, akik a motorok és segédmotorok zajszintjét mérik.

Olvasóink írták

 • 10. kotorék 2012. május 14. 10:04
  „Semmi bajom a motorosokkal , de a hangszint mérést (DB) az utakon meg kéne szigorítani!Hangos , le a rendszámot!”
 • 9. piskóta 2012. május 06. 12:22
  „csak az vinnyog akinek nincsen motorja. de kocsija bisztos, hogy van . meg kell nézni őket is mekkora szabálysértők egytöl egyig. ja ha lenne motorja ugyan úgy húzná neki. most meg rosszindulatoskodik:)) egyetlen eggyel sem találkozom aki 90 nel közlekedik . közúton . nézzetek a km órátokra és utána zsörtölődjetek . ja a tükröt sem kéne elfelejteni”
 • 8. Losba 2012. április 19. 16:52
  „5.7.
  na remélem ezt olvassák a rendőrök is..itt a megoldás !..nagyjancsi ilyen rendőrök kellenének mint te vagy, kérlek menj el rendőrnek.
  ..és ha ausztriában motorral mentél volna és nem állsz meg nekik akkor lelőnek, vagy elédállnak ?... úgy gondolom a magyar is eléd áll, ha megállsz nem ?

  5.
  igen ez megvalósítható lenne, a motoros halott, a motor tovább csúszik, neki az iskolába tartó gyerekeknek....ez igen...pár ember meghalt...

  na mindegy, én csak azt nem fogadom el, ha valaki okoskodik de hülye megoldásokkal áll elő..
  amúgy balesetmentes közlekedést kívánok én is...”
 • 7. nagyjancsi 2012. április 19. 08:55
  „losba te nagyonokos, megvan ennek is a módja, csak tőlünk fejlettebb közlekedési morálú országokban.. szerinted így van rendben mi, hogy a faluban a rohangáló gyerekek közt egykeréken naponta tízszer elhúz, minimum százzal.. Amikor Ausztriában megállítottak igazoltattak, két rendőr odaállt a kocsi elé és a pisztolytáskájára tette a kezét, eléggé tekintélyparancsoló volt.. Ott érdekes módon nem száguldoznak ilyen barmok..”
 • 6. 01010 2012. április 18. 20:58
  „5. ladarevolution 2012.04.18. 19:03
  Önnél a pont !!!”
 • 5. ladarevolution 2012. április 18. 19:03
  „4. Losba:

  Nem kell ennyire túlbonyolítani.
  Egy rendőrbácsi leül a 6-os iskola elé a padra, majd a zöldre váltó lámpától elinduló és 2 váltás után 150-el suhanó motorost hallván CB-n odaszól a 2 sarokkal feljebb levő kollégának hogy dobja át az úton az útzárat, aztán a motoros barátunk az egy szál trikójában elcsúszik a kórházig az aszfalton és ha netán túléli és marad rajta bőr akkor betolják egy hordágyon és többet nem fog száguldozni városban...

  Persze emellett kívánjunk balesetmentes közlekedést minden szabályos nagymotorosnak :)”
 • 4. Losba 2012. április 18. 13:22
  „3
  ja, mér nem futnak utána, vagy lökik le mi ?...moderálva”
 • 3. nagyjancsi 2012. április 18. 09:12
  „Ez arra jó, hogy a normális motorosokat megállítják mindenhol. De amelyik 200-al megy át a falun vagy a városon, arracsak legyintenek..”
 • 2. ibi 2012. április 17. 20:15
  „Ez a razzia dolgot minden évben megérjük . Csak a hétvégén mégis megy a gyorsulási és az egy kerekező verseny lámpától lámpáig .”
 • 1. INVEKTUS 2012. április 17. 10:08
  „Felhajtott rendszámtáblás motorosok és amikor összetörik magukat akkor majd jön a duma hogy szegény motoros
  milyen rendes és becsületes volt mindenki ismerte !!
  Mert az autós nem adta meg az elsőbbséget.

  Csak ezzel az a baj hogy egyik pillanat még nincs ott a másikba meg BUMM :(

  meg csak úgy előbukkan a szemközti kanyarból mert hát elfér a gyakorlatlan vezető meg talán félre rántsa a kormányt és balesetet okoz !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordulat Bős-Nagymaros ügyben? Tárgyalások a dunai vízlépcsőről?

A magyar kormány nem tekinti elfelejtett ügynek Bős-Nagymaros ügyét. Tovább olvasom