Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Felépülhet az üdülőközpont

Belátható időn belül talán befejeződhet az egy évtizede megkezdett, majd félbemaradt üdülőközpont felépítése Krisztinamajorban. Az ingatlannak most új tulajdonosa lett, aki nem csupán befejezni, hanem bővíteni is szeretné a komplexumot, ezért kérte az önkormányzattól a beépíthetőség növelését.
Korábban több alkalommal is foglalkoztunk már lapunkban a Mosonmagyaróvárhoz tartozó Krisztinamajorba tervezett, állami támogatással megkezdett, majd félbemaradt üdülőkomplexum körüli anomáliákkal. (Kisalföld, 2003. november 24.)

A félbemaradt üdülőközpont most üresen áll, új tulajdonosa nagy terveket szeretne itt megvalósítani.
A félbemaradt üdülőközpont most üresen áll, új tulajdonosa nagy terveket szeretne itt megvalósítani.

Egy évtized elteltével most úgy tűnik, lesz működőképes üdülőfalu az egykori majorban. Ennek érdekében az önkormányzat képviselő-testületének határozata nyomán elindulhat a folyamat a terület beépítésének megváltoztatásával.

A Krisztinamajorban közel tíz éve félbemaradt üdülőközpont csak részben készült el, az egyes apartmanok üdülési jogát eladták, de közben a vállalkozás csődbe ment. Most azonban egy beruházó cég az ingatlant felvásárolta és be kívánja fejezni az eredeti terveknek megfelelően. Sőt, ezenfelül további fejlesztéseket is szeretne megvalósítani – köztük egy fedett medencét –, valamint egy gyógyászati üdülőközpontot is kialakítana.

Az ingatlan jelenlegi idegenforgalmi és rekreációs övezeti besorolásával van is erre lehetőség. A beépíthető terület arányát viszont tizenöt százalékban határozták meg. Ez a mérték pedig jelenleg már teljesen kihasznált. Így jelenleg nincs lehetőség a leendő üdülőfalu további bővítésére. Emiatt kérte a beruházó az önkormányzattól, hogy az ingatlanon a beépíthető terület mértékét huszonöt százalékra emeljék. A városháza szakemberei szerint a kérelem támogatható, hiszen egy régi probléma oldódna meg és működő üdülőközpont jöhetne végre létre Krisztinamajorban. Az országos szabályozás is legfeljebb negyvenszázalékos beépítést enged a különleges besorolású területeknél, így a huszonöt százalékos mérték ennek is megfelel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tagfelvétel a mosonmagyaróvári polgárőrségnél

A Kis-Duna Polgárőr Egyesület tagfelvételt hirdet, jelentkezni csütörtökön lehet az egyesület… Tovább olvasom