Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Felbecsülhetetlen értékű műtárgyak tára

Mosonmagyaróvár - Hivatalosan is megnyílt a jelenleg Dunakiliti kastélyában élő világhírű gyémántkereskedő milliárdos Csebi Pogány Alajos Mosonmagyaróváron közel ezer festménnyel, antik bútorral, csillárral és különleges műtárgyakkal berendezett galériája.

A stílusos épület berendezését bárki megtekintheti és akár vásárolhat is az értékes tárgyak közül. A helyi idegenforgalom fellendítésén túl gondolkodtak az e-kereskedelem beindításán és egy aukciós terem kialakításán is.

A mintegy ezer négyzetméteres galériában közel ezer különféle műtárgyat – festmények, antik bútorok, berendezési tárgyak – csodálhatnak meg a látogatók. Együttes értékük szinte felbecsülhetetlen. A későbbiekben folyamatosan bővítik majd a kínálatot, és várják más műgyűjtők tárgyait is, vásárlókat pedig nemcsak a régióból, hanem az egész országból, külföldről is.

Csebi Pogány Alajos feleségével, Évával a galériában.
Csebi Pogány Alajos feleségével, Évával a galériában.


– A Pogány-galéria különlegességi közt feltétlenül meg kell említeni a Franciaországban alkotó híres festőművész, Lóránt Éva életművének jelentős részét, de a Perlmutter vagy Vasarely tanítványaként számon tartott KAZO alkotásai is láthatók a kiállítóteremben. A gyűjtemény egyik kuriózumának számít egyebek mellett Csortos Gyula hagyatéka is – tájékoztatott Pogány Éva, a milliárdos felesége, aki elmondta: jövőbeli terveik közt szerepel az e-kereskedelem megindítása, illetve a felső szinten egy aukciós terem kialakítása, ahol évente több alkalommal tartanának árveréseket, ezzel is öregbítve Mosonmagyaróvár hírnevét.

Olvasóink írták

 • 9. 01010 2008. november 19. 09:47
  „Nem értem miért kellett ilyen magas "virágágyást" tenni a Malomszer út mellé ./nem lehetett volna "teret" csinálni inkább ide. /
  Olyan keskeny lett a járda hogy alig fér el 2 ember. Pediga z útból is hozzátettek ca. 1 métert.”
 • 8. pancser 2008. november 18. 21:21
  „Sok minden vonzza az embereket. A Pogány kastélyt, minden idegennek megmutatom, sőt fényképezkedünk előtte. Ilyen nem minden bokorban terem. Megmutatom kiliti temetőben az útról jól látható síremléket is a szobrával. Nem kétséges, hogy vendégeim ámulnak. Most lesz még egy pont, ahova betérhetek velük. A dolog ilyen egyszerű. Nyilván akik már látták ezeket a dolgokat azok meg másnak adják tovább a látnivalót, hadd nézzék meg ők is ha erre járnak. Márpedig járnak erre, ki kocsival ki kerékpárral túrázik. Nem baj, hogy áll a galéria sőt örüljünk neki, hogy van egy milliárdos aki városunkba rakta a pénzét. Nagyzolásból? Lehet, de számít az valamit? Nem, mert nem az a fontos, hogy a macska fehér vagy fekete, hanem az hogy fogja meg az egeret. Személyeket gyalázni meg nem szép dolog még akkor sem, ha ez ma oly divatos.”
 • 7. six66 2008. november 18. 19:30
  „Pancser....... "becsmérlőknek még a művészeti alapismeretei is" ... azért ezt egy kissé átgondolnám. Sajna néha voltam ott, s kifejezetten Pogány Lajos bácsink pont a szemben lévő nemesi ábrázolása tetszett a legjobban... Már csak egy anno 1600´ évszám és még pár után-gyártott kutyabőr kellene mellé. NEM AZ ZAVAR, hogy van lóvéja az öregnek, félre ne értse senki ! Csak a gyémánt-birodalom megalapítása (üres seggről...) gagyi szöveg....... volt ott szerencsejáték, örökség, benősülés egyebek... ez nem publikus dolog. De az öreg hiába nagy fenegyerek volt, úgy látszik a korral átesett a "ló túloldalára"....”
 • 6. Diákcsemege 2008. november 18. 14:23
  „Elárulná valaki, hogy egy ilyen üzlet hogyan és mennyire lendíti fel az idegenforgalmat?
  Másik kérdés: vajon mennyi helyi iparűzési adó fog befolyni belőle?”
 • 5. pancser 2008. november 18. 08:59
  „Ahhoz képest hogy itt giccseznek, nagyon sok fiatal pár készítteti esküvői fényképeit a kiliti kastélyban. Ami meg általában giccset illeti, valószínű, hogy a becsmérlőknek még a művészeti alapismeretei is hiányoznak, óvatosan a kritikával! Mindenki úgy él ahogy akar. Magam sokkal jobban derülök a mosoni temetőn, az ostoba meszesgödrökbe temetkezőkön, aki már életükben kitonoztatják azt, sőt méregdrága márványra már a nevüket is felvésették. Igaz Kilitin is van ilyen, az emberek majmolják egymást, közben meg az eszüket játszák!”
 • 4. six66 2008. november 18. 04:23
  „Most miéééé mondjátok... naaa... olyan jól néznek ki, meg még kis-sZeredit is lehet látni... ugyanmáááá.... az bizti, hogy full giccs a kastélyka, aki egy ici-picit is ért hozzá, szintén mosolyogva jön ki onnan. Ismertem olyan embert, aki még tikot (fiataloknak tyúúúk) lopott anno az öreg Csebivel, mielőtt az lepattant.... Az nem is kérdés, azért építette oda a kéglit, hogy a fele (még élő...) kiliti társaság besárguljon. De ha látens helyi buzikkal is haverkodik, az csak rátesz a sok kis mínuszra.... ha meg tönkre megy a kégli, az a hozzáértő rokonoknak köszönheti az öreg...”
 • 3. arrajáró 2008. november 17. 19:20
  „Most aztán akinek sok pénze van, az rögtön művelheti a buta vidékieket. Lehet, hogy irigy vagyok, meg az is lehet, hogy rosszindulatú, de az a szálloda ott ahova építették, nem volt más, mint a nagyképűségnek, kivagyiságnak és mérhetetlen emberi arcoskodásnak emelt monumentális giccshegy. Tájvédelmi körzetbe! Gratulálok. Ha a "leggazdagabb" :-) magyarnak a korábbi életében is ekkora érzéke volt a business-hez, akkor Ő a valaha volt legszerencsésebb ember ezen a Földön! Biztos szép dolgok lesznek ott kiállítva, csak nehogy mindenkit azzal is palira vegyenek! Eredeti óangol 20 Ft-os kínai erekjékkel! :-)
  Sok sikert Mosonmagyaróvár hírnevének öregbítéséhez! És további hasonló többoldalas cikkekkel adózzunk a pénzimádat oltárán! (Igaza van kedvesemnek, tényleg nagyon irigy vagyok... :-D )”
 • 2. T. 2008. november 17. 18:39
  „A sokcsillagos hotel bezárt, onnan lett behozva Óvárra a sok giccs.”
 • 1. matriné 2008. november 17. 18:12
  „Mi az Móváron nincs más téma mint a milliárdosok hátsófertálya körül nyalakodni? Írjanak negyedi cikket is róluk hátha több hozzászóló is lesz, akit érdekel a harácsolás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítenék a piacot

Mosonmagyaróvár - A mosoni piac bővítésének elindításáról határozott legutóbbi ülésén az… Tovább olvasom