Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Fél liter vodka után a szobornak

Horváth Csaba alezredes, kapitányságvezető elmondta: a Kisalföldben megjelent fotók és felhívás alapján több lakossági bejelentést kaptak.
Lapunk csütörtöki számában adtunk hírt arról, hogy néhány nappal korábban két ismeretlen megrongálta a mosonmagyaróvári Magyar utcán lévő Habsburg-szobrot. Az elkövetőket és tettüket rögzítette a térfigyelő kamera. A Kisalföldben megjelent felvételek alapján sokan felismerték az elkövetőket és számos bejelentés érkezett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra.

Horváth Csaba alezredes, kapitányságvezető elmondta: a Kisalföldben megjelent fotók és felhívás alapján több lakossági bejelentést kaptak. Ezek segítségével sikerült azonosítani a felvételeken látható két fiatalembert. Egyiküket, a 24 éves helybéli M. Józsefet tegnap tanúként hallgatta ki a rendőrség. Elmondta, hogy társával, a 18 éves, Győrben élő V. Zoltánnal fél liter vodkát vásároltak a Királyhidai úti bevásárlóközpontban. Ezt követően gyalog indultak a belváros felé. A Magyar utcára érve – amikorra már elfogyott az ital – leültek Habsburg Frigyes szobra mellé a padra. A fiatalember elmondása szerint nem sokkal ezután V. Zoltán hirtelen felugrott és elkezdte feszegetni a főherceg botját. Némi erőltetést követően letört a rúd, majd a két fiatal a Deák tér felé sietve távozott a helyszínről. M. József a nyomozóknak arra a kérdésére nem tudott válaszolni, hogy végül mi lett a „zsákmány" sorsa. Az ügyben a fiatalember felelősségét a további nyomozás tisztázza majd. Az ügy „főszereplőjét", V. Zoltánt egyelőre keresik a rendőrök, így őt még nem tudták kihallgatni. A fiatalember vallomása alapján megpróbálják felkutatni majd a főherceg ellopott botját is. A rongálással gyanúsított fiatalember akár börtönbüntetésre is számíthat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyetlen luxusadózó már fizetett

A mosonmagyaróvári önkormányzat pénzügyi helyzete az elmúlt háromnegyed év folyamán nehéz… Tovább olvasom