Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Fél kilométernyi csövet cserélnek ki

Több mint fél kilométernyi távhővezetéket cserélnek ki a napokban indult munkálatok során a Móra utcában. A felújítás a második üteme annak a 150 milliós beruházásnak, ami során a távhőhálózatot korszerűsítik.
A városi távhővezeték-rekonstrukció második ütemének láttak neki a napokban a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. szakemberei. A tavaly kezdődött felújítási program során a meglehetősen rossz állapotú, negyvenéves vezetékeket cserélik ki és korszerűsítik. A rekonstrukció négy ütemben zajlik, aminek első elemeként tavaly a Károly és Móra Ferenc utcák egy-egy szakaszán váltották ki a fővezetékeket – tudtuk meg Bakler Csabától, a távhő-szolgáltatási üzemegység üzemviteli vezetőjétől. Elmondta: idén a Móra utca másik szakaszán végzik el a rekonstrukciót, ezen a részen épültek a város első távfűtéses lakóházai, így a több mint negyvenéves hálózatok mára igencsak elavultak és gyakoriak a meghibásodások is.

A napokban kezdődött munkák során mintegy háromszáz méteres nyomvonalon több mint fél kilométernyi vezetéket cserélnek ki. Teljesen új technológiát alkalmaznak, nem úgynevezett vasbeton csatornába fektetik a csöveket, hanem előre szigetelt, közvetlenül a földbe fektetett vezetékeket használnak. Ezzel várhatóan harmincöt százalékkal jobb hőszigetelést érnek el. A felújítás során ideiglenes vezetéket építenek be, így legfeljebb két napig maradnak majd meleg víz nélkül az érintett panelok lakói. A tervek szerint nyár közepére végeznek.

Új technológiával fektetik a csöveket a földbe, ezzel harmincöt százalékkal hatékonyabb lesz a hőszigetelés.
Új technológiával fektetik a csöveket a földbe, ezzel harmincöt százalékkal hatékonyabb lesz a hőszigetelés.


A négy ütemből álló rekonstrukció további munkálatai során jövőre az Erkel utcai posta környékén és a Flesch-lakótelepen végzik majd el a csőcseréket. A teljes felújítás mintegy 150 millió forintba kerül, amihez támogatásért pályázik a városüzemeltető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jóváhagyták az Eurovegas építése miatti útlezárást

Egy hónapra zárhatják le a Bezenye-Hegyeshalom utat az Eurovegas kaszinó- és szórakoztatóközpont építkezése miatt. Tovább olvasom