Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Fel akarta robbantani elveszített házát

A szomszédok hívták segítségül a rendőröket Jánossomorjára a Várbalogi utcába a múlt hétvégén, mivel a mellettük lévő házban az ott élő férfi elbarikádozta magát és robbantással fenyegetőzött.
Lapunk információi szerint a férfi hosszabb ideje nem tudta már fizetni tartozását, ezért az ingatlan árverezés alatt állt. A férfi reggel elment otthonról, amikor hazaért, megdöbbenve tapasztalta: az ajtózárat a végrehajtó lecserélte, a kaput lelakatolták.

Úgy tudjuk, a férfi, aki adóssága miatt elvesztette házát, elkeseredésében italozni kezdett, majd este visszatért a végrehajtó által lezárt otthonába. A bejárati ajtó üvegét betörve bejutott a házba, ahol székekből emelt barikádot, így eltorlaszolva az ajtót, majd robbantással fenyegetőzött.
A kiérkező járőrök a szomszédos házak lakóit megkérték, biztonságból hagyják el otthonaikat. A férfi a rendőröknek azt hangoztatta: élete munkája a háza, amit most a pénzintézet elvett tőle. Inkább felrobbantja, mint hogy veszni lássa. A rendőröknek elmondta azt is, hogy a házban két gázpalackot és ugyancsak két oxigénpalackot tart, ezeket ha kell, a robbantáshoz felhasználja. Többször hangsúlyozta, hogy nagyon elkeseredett, tettében pedig eltökélt. Emellett azt is elárulta, hogy nem sokkal korábban alkoholt fogyasztott.


A körzeti megbízott és a helyszínt biztosító parancsnok is próbált a férfi lelkére beszélni, majd a tárgyalás során adódó szituációt kihasználva, a bejelentést követő egy órán belül elfogták a robbantással fenyegetőzőt.
Előállítását követően a férfi alkoholszondás ellenőrzése közepes értéket mutatott. Vele szemben közveszélyokozás előkészülete miatt indított eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

A helyszíni szemle során kiderült, hogy valóban fennállt a robbanásveszély, hiszen a férfi mellett két oxigén- és két gázpalackot találtak. Ezektől pedig alig fél méterre két gyertya égett az asztalon.

Olvasóink írták

  • 1. lödög 2012. október 29. 22:34
    „Ha nem a cézárba... hagyná a lóvét...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörés és kísérlet

Betörésről tett bejelentést egy lébényi asszony a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletére a… Tovább olvasom