Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Fekvőrendőrt akarnak a Pacsirta utcába

Fekvőrendőrt akarnak a Pacsirta utcába
„Addig kellene tenni valamit, amíg nem történik tragédia" – fakadtak ki a mosonmagyaróvári Pacsirta utca lakói tegnap lapunknak. Az utcabeliek évek óta harcolnak azért, hogy lassítsák a forgalmat házaik előtt. Egy vasárnap késő este történt baleset szerintük ismét rávilágított arra, hogy mennyire balesetveszélyes az utcájuk.
„A lányom éppen indulni készült hazulról vasárnap este, amikor az előszobában állva hatalmas csattanást hallottunk. Azt hittem, leszakadt a tető, a házból kilépve viszont azonnal szembesültünk azzal, hogy mi történt" – meséli Nagy Attila, az utca egyik lakója.
Mint mondja: amikor kilépett, látta, amint a kertkapu a kert közepére repült, a kapubejáróban parkoló autójuk pedig az árokparton álló fára tekeredett fel. Kiderült: egy nagy sebességgel érkező kocsi vezetője vesztette el uralmát járműve felett és tarolta le a család kocsiját. Nagy Attila hozzátette: a baleset okozója két házzal arrébb tudott csak megállni, miután ott fának hajtott. Szerinte a férfin jól látszott, hogy ittas lehetett. Először azt mondta: örüljenek, hogy megállt és nem hajtott el a helyszínről, majd kérte: ne hívjanak rendőrt, inkább kifizeti a kárt. Nagyék, látva a rommá tört autójukat, inkább rendőrt hívtak. Az alkoholszonda aztán igazolta feltevésüket, ittas volt a sofőr.

Tegnapi ottjártunkkor kisebb lakógyűlés kerekedett a baleset helyszínén. Kiderült: az utcabeliek évek óta próbálják elérni, hogy megszűnjön itt a folyamatos száguldozás. A korábban csendes Pacsirta utcában egy évtizede kezdődtek a problémák a Lajta-lakókert kialakítását követően. Az új lakóterületet ugyanis egyik irányból ezen az utcán lehet megközelíteni. Azóta kihelyeztek ugyan egy sebességkorlátozó harmincas táblát, ám a lakók szerint ezt szinte senki sem tartja be. Nagy Attila mint mondja: hét évvel ezelőtt aláírást is gyűjtöttek, hogy telepítsenek fekvőrendőrt az utcába, ám nem jártak sikerrel.

– Itt mindenki száguldozik. Rendszeresen ütik el az utcabeliek macskáit, kutyáit. Gyakran viszik el az itt parkoló
autók visszapillantó tükreit – vette át a szót Horváth István. A férfi szerint naponta adódnak balesetveszélyes helyzetek. Reggelente és délutánonként rengeteg gimnazista sétál itt. Csak a szerencsének köszönhető, hogy eddig nem történt komolyabb baleset. A tervezett sportcsarnok megépítésével pedig tovább nő a forgalom – mondja.
Az utcabeliek szerint a fekvőrendőr vagy valamilyen forgalomlassító sziget lenne a megoldás. Hozzátették: a körzet önkormányzati képviselőjéhez fordulnak segítségért.

Érdeklődésünkre Cselovszki György, a városháza fejlesztési és fenntartási osztályvezetője elmondta: nincs információja arról, hogy a lakók keresték volna a hivatalt ezzel a problémával. Amennyiben ilyen érkezik, előterjesztést készítenek arról a gazdasági bizottságnak, aminek a hatásköre dönteni forgalomtechnikai ügyekben. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három kell, de két orvos maradt

Jánossomorján szétosztották a két háziorvos között a harmadik körzetet is. Erre azért volt szükség,… Tovább olvasom