Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Fekvőrendőr helyett pódium

Mosonmagyaróvár - Fekvőrendőrt már nem, csupán úgynevezett pódiumot lehet építeni forgalomlassításra. Ám ezeket sem létesíthet bárki a háza előtt, a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélye kell hozzá.

Olvasóink jelezték szerkesztőségünknek, hogy szerintük engedély nélkül kihelyezett úgynevezett ˝fekvőrendőrökön˝ kell keresztülhajtaniuk nap mint nap Mosonmagyaróváron a Halászi felé vezető út mellett nemrégiben kialakított lakóparkban. Olvasóink azt sérelmezik, hogy néhányan ilyen módszerekkel próbálják csökkenteni a forgalmat ingatlanuk környékén. A helyszínen magunk is meggyőződtünk a lakók által panaszolt forgalomlassító akadályokról. Az utca egyik háza előtt megfelelő közlekedési táblákkal előjelezve helyeztek ki egymástól néhány méterre két ˝fekvőrendőrt˝. Megakadályozva, hogy az autósok esetleg kikerüljék a műtárgyakat, az út szélén hatalmas terméskövekkel ˝hosszabbították meg˝ a lassítóeszközöket.

Az ügyben portálunk megkereste a polgármesteri hivatal városfejlesztési és -fenntartási osztályának vezetőjét. Cselovszki György érdeklődésünkre elmondta: nem tudnak a panaszolt ˝fekvőrendőrökről˝.

A lakópark utcáit a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyezte, azok átadásakor nem voltak még a területen ilyen forgalomlassító eszközök.

Az osztályvezető hozzátette: az ilyen ˝fekvőrendőröket˝ már egyébként sem lehet telepíteni, ezek az eszközök nem szabványosak. Helyettük csupán úgynevezett ˝pódiumok˝ építhetők. Ilyenek készültek például a közelmúltban a Gát és Bokréta utcákban is. Forgalomlassítókat egyébként kizárólag a szükséges engedélyek beszerzése után lehet építeni. Ezt az engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóság adja ki.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Imcsi 2009. október 22. 23:05
  „"A bitumenből több egymás itán irgalmatlan, veszély nélkül max 5km-es sebességgel járható bukkanókat épített amelyek nem láthatók még nappal sem. Százas nagyságrendben járnak arra éjszaka fiatalok. Igaz ha tudnak a dologról akkor másik utcát választanak, ha nem, akkor valami történik, rongálódik a járgány 30-al is, rosszabb esetben akár halálos balaeset is lehet motorkerékpárral például."
  A bitumenes rész előtt és után kb. 50-70 m kavicsos rész van gödrökkel, ami pont annyira veszélyes, mint a fekvőrendőrök!
  Bocs!”
 • 22. Gyuri99 2009. október 21. 13:07
  „Amit leírtál tudomásom szerint a Duna lakóparkban van.”
 • 21. bika07 2009. október 20. 20:47
  „Az utca egyik háza előtt megfelelő közlekedési táblákkal előjelezve helyeztek ki egymástól néhány méterre két ˝fekvőrendőrt˝. Megakadályozva, hogy az autósok esetleg kikerüljék a műtárgyakat, az út szélén hatalmas terméskövekkel ˝hosszabbították meg˝ a lassítóeszközöket.
  NA EZ RÉSZ NEM A Csermelyciprus utcában VAN”
 • 20. Gyuri99 2009. október 19. 13:30
  „Tisztelt hozzászólok!

  Én naponta járok a Halászi úti lakótelepen, a Csermelyciprus utcában lévő fekvőrendőrök szerintem sok mindenkinek bosszúságot jelent. Egyrészt nincs kitáblázva másrészt miért van szükség kb.30-35 m-es szakaszon négy vagy öt bukkanóra. A Dr. Gyárfás utcában ahol egy szakközép és egy általános iskola is van egy darab fekvőrendőr van vagy volt.A másik itt sokat vitatott dolog a gyűrűk a Tűzliliom utcában, szerintem ezek annyira nem zavarók láthatóak és talán valamelyest lassítják is a forgalmat. Talán beültethetnék valami szép a forgalmat nem zavaró növényzettel.”
 • 19. Mókus7 2009. október 19. 12:55
  „Bocs! Itt te szidod a forgalomlassítókat, te szítod a népet! A világnézet ebben az országban pont az ilyen világnézetek miatt hibás! kár hogy nem látsz a dühös fröcsögéstől! sok szerencsét!!!”
 • 18. pancser 2009. október 18. 22:12
  „Elképzelem "Mókus7" világrendjét. Minden ház előtt fekvőrendőr, mindenki szidja a másikét. Isten ments, hogy véletlenül sürgősen kelljen jönni a mentőnek. A mentő nem fog gyorsan mozogni csak a halott. Érdekes vagy Mókus7, a szomszéd utcai nagyobb forgalom miatt nem félted az ottani gyerekeket. Őket azok az autók veszélyeztetik aki a bitumen buckák miatt elkerülik az utcát és a szomszéd utcában hajtanak. Az utak közlekedésre valók. Kéne tenni a doktor úr utcájának mindkét végére hatot hatot olyat mint az övé, aztán hadd szórakozzon rajtuk a drága autóival! Ha nem tetszik ami e tájon van, fekvőrendőröstül el lehet költözni egy másik városrészbe. Az utca nem az övé még akkor sem ha pormentesítette, csak úgy tervek és engedély nélkül. Kulturáltabb országokban nagyobb dolgokat is lebontattak már emiatt.”
 • 17. Mókus7 2009. október 18. 21:03
  „Na, szerintem nyert a fekvőrendőr a terméskövekkel a gyűrűkkel szemben, mert hát a gyűrűk között lehet rallizni,de a fekvőrendőrnek nem lehet nekihajtani, ott tényleg lassítani kell! oké ki kell táblázni!, és nem kell hajtani! óvjátok embertársaitokat és magatokat ez a célja a fekvőrendőrnek is és ez legyen a közlekedőké is! biztonságos közlekedést mindenkinek és nyugalmat a Csermelyciprus utcai lakóknak, az egy lakótelep nem főútvonal!!! zajmentes éjszakát az ott lakóknak, elég nekik a Baccardi és a Voluta legalább a forgalom legyen csendes ne zajongjatok már a fekvőrendőrök miatt, ha előttetek is lenne örülnétek neki ugye? Hátha a labdázó gyereked aki a barátaival labdázik a csermelyciprus utcai "parkban" kifut a labda után és pont a lelassító eszközöknek köszönhetnéd a gyereked életét vagy valamelyik más gyerekét? gondold át ezt is! nem elhanyagolható szempont ugye?”
 • 16. pancser 2009. október 18. 19:22
  „Ha valaki nem tudná miről van szó akkor elmondom, hogy mindenkinek világos legyen. Egy gazdag úr a Csermelyciprus utcában saját tervei alapján bitumennel leöntette a háza előtti szakaszt. Ezzel semmi baj. A bitumenből több egymás itán irgalmatlan, veszély nélkül max 5km-es sebességgel járható bukkanókat épített amelyek nem láthatók még nappal sem. Százas nagyságrendben járnak arra éjszaka fiatalok. Igaz ha tudnak a dologról akkor másik utcát választanak, ha nem, akkor valami történik, rongálódik a járgány 30-al is, rosszabb esetben akár halálos balaeset is lehet motorkerékpárral például. A híd ezen az utcán közelíthető meg a Szigetköz felől. Ha a híd megnyílik a szigetközi forgalom a hídra tart majd, a borzalmas akadályok miatt a szomszéd utcákban kerülnek majd az arrajárók. Nem tudom mit szólnak ehhez a szomszéd utcákban lakók. Fel kellene jelenteni az akadályépítőt forgalom önkényes terelése miatt. Ezt az önkényes akció előidézte állapotot kell megszüntetni. Nagyon jó tudta ez a pénzes úriember, hogy hova építkezik. Az, hogy az utcát jómódú emberek lakják áés mégsem tudnak utat építeni, erre mondják a pénz nem jár minden esetben megfelelő tudattal. Sokkal szegényebb utcák, közös érdek mentén építettek aszfaltozott utat. Ki-ki dönthet ki is a szimapatikusabb neki.”
 • 15. rivotril2mg 2009. október 18. 10:31
  „azok a beton gyűrűk kifejezetten tetszenek... nagy sebességgel bele hajtani olyan mint egy jól kiépített S kanyar egy aszfalt ralli pályán, tök jó...”
 • 14. Mókus7 2009. október 18. 10:19
  „Kérdezd meg az ott lakókat miért nem fogtak össze, lehetne az egész út aszfaltos,ha úgy állnak hozzá,mint más normális országokban tették volna gondolom! áss nyugodtan árkot, hogy még több vizet csapathass autóddal a gyalogosokra, kerékpárosokra és a gyerekekre! járj talán többet kerékpárral és gyalog, vagy ülj ki néha a nevezett út mellé és talán megérted,hogy az általad rossznak titulált, ócsárolt forgalomlassító valójában jó! sajnálatos. hogy nincs minden utcában forgalom lassítás, főleg a lakótelepeken, mint itt is, ahol mint írtad sok gyerek lakik! A Bacardiba járó fiatalok, ha nem piálnak és drogoznak, betartják a lakóövezetekben megengedett sebességhatárokat, nem ülnek itassan a volán mögé és nem akarnak rekord gyorsulást tartani a lakótelep utcáin,mint teszik, nem fogják kitörni a nyakukat! kiskorú meg ne járjon a Bacardiba! normális országokban be sem engedik őket, csak szülői felügyelettel!”
 • 13. pancser 2009. október 17. 21:22
  „Mókus7! Hatásos dolog hivatkozni a gyereke védelmére, gondolod te, nyilván azért, hogy a tudatlanok szimpátiáját megnyerjed. Ha így van jól, én meg méteres árkot ások a házam elé a védelmükben, meg mindazok akiknek gyereke van, (a többségnek nem telik bitumentre mert nem megy olyan jól mint egy fogorvosnak) elvégre lehet más úton is célhoz érni. Ha beleesel, belesel, ti sem törődtök mással. Csakhogy pontosan védenced miatt mennek az autók a másik utcába, ahol tényleg sok a gyerek, járda nincsen, babakocsit is tolják az anyukák. Miattatok mennek arra, mert úri kedvet úgy kívánja, hogy előttetek aztán ne poroljanak. Nem a gyerekek védelme miatt csináltátok amit csináltatok, nehogy még a végén akinek a kocsiját rongáljátok, elsírjuk magunkat a nagylelkűségetektől. Mennyit fizettek azért ha a Bacardiba igyekvő fiatalok valamelyike kitöri a nyakát? Igazi önző és törvénytelen magatartás. Egyébként sincs vitára szükség, ezt a dolgot nem hogy csak hogy fel kell számolni, hanem ha valaki önkényesen útakadályt létesít, meg is kell büntetni rendesen. Amúgy meg a megoldás az, hogy összefogtok és pályáztok az út megépítésésre, a házak alapján jómóduak az ott lakók, vajon ezért nem tudnak összefogni?”
 • 12. ladarevolution 2009. október 17. 20:34
  „Mókus7: itt arról van szó h valaki olyat is megtehet amit a törvény nem enged. Mert neki van pénze. És ez ellen nem tud senki semmit tenni. Az egész ország azért tart itt, mert ezt meg lehet tenni. Nem csak kicsiben hanem nagyban is.”
 • 11. Mókus7 2009. október 17. 18:48
  „Gratulálni tudok csak azoknak az embereknek akik veszik a fáradtságot és még ki is fizetik, hogy valami jó, jobb és biztonságosabb legyen! Biztos vagyok benne,hogy nektek "forgalom lassító ellenzőknek" nincs "gyereketek"!!! ugye nem tévedek?, mint ahogy abban sem, hogy ti vagytok azok akik ellenzik a a jót, rendkívül szeretnek port kavarni és inkább járna a kavicsos úton, eső után sárban, mert az az igazán jó buli, ha a gödrökben összegyűlt esővizet rá lehet csapatni egy gyerekre, egy idősebb gyalogosra, babakocsit toló kismamára és röhögve belenéztek a tükörbe és még egyszer padlóig nyomjátok a gázpedált??!!! Gondolkodjatok el rajta, ha a ti hozzátartozótok életét menti meg egy általatok önkényeskedőnek titulált ember a forgalomlassításával! ja és ha párhuzamosan olyan sok közlekedési lehetőség van, minek is jártok arra? menjetek a nektek való úton, csak finomabban és óvjátok az embereket és ezáltal önmagatokat is! Ti tényleg ilyenek vagytok? Ilyen lett a magyar nép?”
 • 10. bika07 2009. október 16. 20:49
  „AZTÁN KI MER NEKI SZÓLNI”
 • 9. ladarevolution 2009. október 16. 18:11
  „Megússza, mert ha nem lehet megoldani pénzel, akkor megoldja még több pénzel.”
 • 8. pancser 2009. október 16. 17:54
  „Azért az egész várost érintő probléma ami a Csermelyciprus utcában van, mert szinte mindenki jár arra akinek autója van. Ott van a Bacardi, a Strand, Voluta, és arra járnak azok akik a városból igyekeznek Halászi irányába. A legtöbben inkább elkerülik ezeket a kocsijukat rongáló akadályokat(30-al tönkremegy a futómű) ezért egy vagy két utcával odébb közlekednek. Miért kell az ott lakóknak egyes emberek önkényeskedése miatt nagyobb forgalmat, a normálisnak a 2-3 x-át elviselni csak azért mert náluk szelídebb fekvőrendőrök vannak? Ennek az állapotnak azonnali hatállyal vessen véget a hatóság, Énmiattam a vétkes akár föl is szedetheti az előtte levő bitument, akkor is inkább arra jár a nép a kavicson, de a brutális jelöletlen akadályokat kerüli. Csak idő kérdése, hogy egy motoros mikor töri ott ki a nyakát. Vajon akkor az önkényeskedő majd megússza?”
 • 7. ladarevolution 2009. október 16. 17:15
  „Hát én inkább mennék sima kavicsos úton 30-al, mint jogtalanul épített 15 méteres aszfaltos úton jelöletlen fekvőrendőrökön keresztül 5-el. (legalábbis én 5-el, de aki nem tudja h ott van az akár 30-al)

  Ami a betonokat illeti a baj ott kezdődik h az emberek eleve nem tartják be a 30-at mert sietnek. De az okosok meg azt hiszik h ezektől befogják. Nem betonokat kell kitenni hanem agymosást végezni :) Így is ugyanúgy 50-60-al mennek csak még veszélyesebb a dolog, több benzin fogy, és több a károsanyagok kibocsátása is...:S”
 • 6. pancser 2009. október 16. 17:13
  „A D.......t Dent tulajdonosa azt hiszi azt tehet amit akar. Imcsi nekem nem magyarázz, mert nincsen igazad. Ennek az "úriember"nek a jóvoltából a szomszéd utcák forgalma növekedett meg, mert aki ismeri a teljesen szabálytalan jelöletlen akadályokat, van belőle öt darab nem megy arra. Ez volt ennek az "úriembernek" a célja. Ha maszek az aszfalt hanem, nem lehet ezt a balesetveszélyes helyzetet fenntartani. A Hivatal illetékese hazudik, mert tud róla, hiszen már sok panasz érkezett. Csak hát mint ilyen kisvárosban lenni szokott, vannak egyenlők es egyenlőbbek, sokszor a pénztárca dönt. Tessék ellátogatni a Duna lakópark legnagyobb házá elé, ott is van a HD. jóvoltából is sziklákkal nyomatékosítva. Nagy pénztárca, nagy bátorság! A Hivatal részéről erőteljes konfliktuskerülés tapasztalható, minden téren. Még oda sem jutottak el, hogy tudomásul vegyék a bejelentéseket, de ugyis fogalmazhatok, hogy a Hivatal nem alkalmazza egyesekkel szemben a Magyar Köztársaság törvényeit. Jól tette aki bejelentette ezeket a dolgokat a felsőbb hatóságnál, gratulálok neki. Minden embernek egyenlő jogai vannak, vagy mégsem?”
 • 5. Griffin 2009. október 16. 13:29
  „még szép, hogy van, a sok ficsúr azt hiszi,rá nem vonatkozik a 30-as korlátozás, rendőr úgysem jár arra,megy ezerrel,jó ötlet a lassítás, még ha az "önkényes"megoldás nem is a legszerencsésebb,de ha a közútkezelőre várnánk, akkor sosem történne semmi(legfeljebb egy gyerekgázolás után,akkor tudnák a dolguk rögtön)”
 • 4. Imcsi 2009. október 16. 12:26
  „A Csermelyciprus és Tűzliliom utca a Halászi úti lakótelepen található, ahol 30 km/h sebességkorlátozás van érvényben! Aki ezt betartja, annak nem okozhat problémát a "fekvőrendőr"! Aki viszont szabálytalanul közlekedik, az nem tudom mit károg itt! Ha az eredeti állapotot kell visszaállítani, akkor az aszfaltos utat eltüntetve megint kavicsos lenne az út! Ez kinek lenne jó?”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kertészek ajándéka

Mosonmagyaróvár - A Királyhidai utcai főúti körforgalmat igazi ritkaságokkal ültették be egy… Tovább olvasom