Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Fekete Péterrel mulattatnak Dunakilitin

A Fekete Péter című zenés vígjátékkal szerepel hétvégén a dunakiliti színjátszó társulat. Vezetőjük, Bieber Miklósné Katalin szerint nemcsak a helyiek, a környékbeliek közül is sokan várják évről évre a szórakoztató farsangi programot.
Az egyetemistától a villanyszerelőig különböző foglalkozású és korosztályú tagokat gyűjt egybe Dunakilitin a színjátszó társulat. Régi hagyomány, hogy farsangkor szórakoztató előadással mutatkoznak be a helyiek és környékbeliek örömére.

– Amatőr előadókat tömörít a társulatunk, különféle szakmákból. A fiatal, felnőtt, aktív korosztálynak nyújtunk lehetőséget, hogy egy közösségben lehessenek. Szabadidejüket áldozzák fel azért, hogy megtanuljanak egy szöveget – magyarázza a csoportot összefogó Bieber Miklósné Katalin, akinek egyébként a foglalkozása szülésznő. Mint mondja, eleinte a jelmez- és díszlettervezésben segítette a csapatot. Aztán amikor vezető nélkül maradtak tizenhárom éve, akkor vállalta, hogy a társulat élére áll.
A csapat hétvégén mutatja be új előadását. Ezúttal a Fekete Péter című zenés vígjátékot viszik színre, ismert dalokkal. A társulatvezető szerint igyekeznek olyan darabot választani, amely a farsangi időszakhoz alkalmazkodva vidám, szórakoztató. Általában a népszínművek között válogatnak, melyek egyszerűen színpadra vihetők.

Fiatalokat, felnőtteket gyűjt egybe a dunakiliti színtársulat, mely a Fekete Péter című vígjátékot mutatja be ma.
Fiatalokat, felnőtteket gyűjt egybe a dunakiliti színtársulat, mely a Fekete Péter című vígjátékot mutatja be hétfőn.


– Októberben kezdtük az olvasópróbákat. A tizennyolc szereplős darabban új tag is feltűnik. Így a címszereplőt Árvay Balázs alakítja, aki először játszik velünk. A bemutató előtti két hétben sűrűsödnek a próbák, melyeket délutánonként tartunk a különféle elfoglaltságaink miatt. Sokan érdeklődnek a helyiek és környékbeliek közül és nagyon várják az előadásainkat évről évre. Ennek a farsangi előadásnak híre van. A produkcióhoz segítséget kapunk a helyi önkormányzattól, de a falubeliektől is, akár egy-egy jelmez megvarrásában, kölcsönzésében – magyarázza Bieberné.

A társulat tagjai ugyan elsősorban a farsangi előadásukra gyűlnek össze minden évben, ezen túl nyaranta is szerveznek közös programokat, kirándulnak, de a település rendezvényeit is színesítik műsorukkal.
A társulat a műsor után befolyt adományok egy részét jótékonykodásra fordítja. Így korábban hozzájárultak már a sportcsarnok, a faluház építéséhez, most egy defibrillátor vásárlására ajánlják fel.

Öt előadás
Szombaton és vasárnap délután fél 3-tól és este 7 órától, hétfőn este 7 órától láthatják az érdeklődők a Fekete Pétert a dunakiliti faluházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség a kisbusz Rajkán

Ünnepélyes keretek között adták át a napokban a helyi általános iskolában a Rajkai Német Önkormányzat 9 személyes Opel Vivaro típusú kisbuszát. Tovább olvasom