Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Fekete István irodalmi verseny

A mosonmagyaróvári Fekete-iskola névadója születésének évfordulója alkalmából megrendezte hagyományos csapatversenyét.
A mosonmagyaróvári Fekete-iskola névadója születésének évfordulója alkalmából megrendezte hagyományos Területi Kompetenciaalapú Irodalmi Csapatversenyét. A mai kor igényeinek megfelelően átalakított versenyükkel tisztelegnek minden évben Fekete István emléke előtt, felidézik, hogy a neves író Mosonmagyaróváron végezte el a Gazdasági Akadémiát. Az idei megmérettetésre hét iskola 14 csapata jelentkezett közel 50 tanulóval.

A mosonszolnoki iskolások a két első helyezett csapattal és felkészítőjükkel.
A mosonszolnoki iskolások a két első helyezett csapattal és felkészítőjükkel.

A vidám, játékos feladatokból álló vetélkedőn a következő eredmények születtek: a 3–4. osztályos korcsoport első helyezettje a mosonszolnoki iskola csapata (Vedrődi Benedek, Kovács Bálint, Kánai Benedek) lett. A második helyet a Fekete-iskola, a harmadikat pedig a Bolyai csapata érte el. Különdíjat a halleros diákok kaptak a zsűritől.

Az 5–6. osztályos korcsoportban szintén a mosonszolnoki iskola csapata (Artner Ines, Pék Panka, Béli Veronika) nyert. Másodikak itt is a feketések, harmadikak pedig a dunakiliti iskolások lettek. A 7–8. osztályos korcsoport 1. helyezettje a Móra-iskola (Erdős Fanni Júlia, Stefán Maja, Bognár Krisztián) együttese. A második helyezést a Fekete-iskola, a harmadikat a mosonszolnoki iskola diákjai szerezték meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Furgon hajtott teherautónak a 86-os főúton, Bősárkánynál

A szerda délutáni baleset két sérültjét kórházba kellett szállítani. Félpályás útzár. Tovább olvasom