Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Fejlesztési terv szükséges

Mosonmagyaróvár vonzáskörzetében néhány településen változást hozott a választás. A Kisalföld az új polgármesterek bemutatkozására vállalkozott.
Dunaremetén a következő ciklusban a polgármesteri teendőket Marovics Géza látja el. A múlt hétvégi voksoláson hat szavazattal előzte meg elődjét, Kanka Tibort. Az új polgármestert rövid bemutatkozásra és tervei ismertetésére kértük. – Tíz éve lakom Dunaremetén, két felnőtt gyermekem van, feleségem remetei. 1995-től dolgozom pénzügyi területen, hat éve az ÁB-Aegon Biztosító Rt. mosonmagyaróvári fiókját vezetem. Az utóbbi négyéves ciklusban önkormányzati képviselőként volt alkalmam betekinteni a falu irányításába. Dunaremete pénzügyi helyzete stabil, ami jó alapot biztosít a falu fejlesztési elképzelések megvaló sításának. – Legfontosabb feladatomnak a képviselő-testület összekovácsolását tartom.

A cél, hogy a jövőben egy irányba haladva, együtt hozzuk meg a falut érintő felelős döntéseket. Rendkívül fontos, hogy a település gazdasági stabilitására alapozva konkrét rövid, illetve hosszú távú feladatokat fogalmazzunk meg, tehát legyen egyfajta jövőbe mutató stratégiánk. Elsők között fogom szorgalmazni a falu rendezési tervének befejezését, amely a stratégiai cél kitűzésekkel együtt a hosszú távú falufejlesztés meghatározója lehet. E folyamat központjába a turizmus feltételeinek erősítését kell helyezni. – A rövid, illetve hosszú távú feladatok határozzák meg a konkrét céljaimat is, amiket a képviselők ötleteivel teszünk teljessé. Fontos a platánsor rendezése, a falu szebbé tétele, a kikötői emlékhely befejezése, az utak állapotának javítása, a pályázatok hatékonyabb kihasználása, a csatornázás folytatása és a tájrehabilitáció forrásainak elő teremtése. A település előnyeire próbálok koncentrálni, arra, hogy jelenlegi hátrányos helyze téből mit lehetne a hasznára fordítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt útlevél, három személyi

Az okmányirodák működésének hiányosságát feltételezi az az eset, amit a közelmúltban derítettek fel… Tovább olvasom