Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Fejlesztési központ Mosonszolnokon

Fejlesztési központot létesítenek a mosonszolnoki Sapu Bt.-nél. A központ munkatársainak feladata a szériában gyártott tükörkonstrukciók fejlesztése.
A Sapu Bt. fejlesztési központjába felvett négy tervezőmérnök jelenleg a tulajdonos Schefenacker cég németországi központjában ismerkedik a fejlesztési folyamatokkal, a speciális (Catia) tervezőrendszer használatával. A központ jövőre további tizenkét mérnök felvételét tervezi.

A betanulással egy időben Mosonszolnokon a tevékenységhez szükséges infrastruktúra kiépítésén dolgoznak, miközben zajlik a fejlesztési munkák átvétele is. A tervek szerint a magyarországi központban a már szériában gyártott projektekkel összefüggő tervezéseket végzik majd, míg Németországban maradnak a vevői igényeket feldolgozó tervezői feladatok, továbbá a projekt- és a szerszámmenedzsment.
A fejlesztési központtal kapcsolatos tulajdonosi döntés révén a magyar mérnökök jobban tudják kamatoztatni műszaki felkészültségüket.
A bázis kezdő mérnökök és mérnökhallgatók számára is új távlatokat nyithat, amire a Sapu Bt. igyekszik is felhívni a fiatalok figyelmét. Ennek érdekében a közelmúltban a Széchenyi egyetemmel együttműködve egy speciális, az egyetemi képzést kiegészítő programot és egy ötletpályázatot hirdetett meg.

A fejlesztési központ létrejötte a kiváló magyar munkaerő mellett a Schefenacker cégcsoport közép-európai tükör üzletágában végbemenő integrációs folyamatnak köszönhető. E folyamatban a Sapu Bt. központi szerepet tölt be, meghatározóvá vált a személygépkocsi visszapillantó tükör gyártásban az előző évek festő- és fröccsöntőüzem-beruházásai, valamint profiltisztítási törekvése révén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eleven múlt a Kisalföld vetítésén

Többen felismerték önmagukat, rokonaikat, barátaikat Simon József ötven évvel ezelőtt készült fotóin… Tovább olvasom