Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Fejbeverte az eladó a bolti rablót egy pezsgősüveggel

Levél - Az egyik eladó vakmerősége hiúsított meg egy fegyveres rablást csütörtökön kora este a levéli S-Market üzletben. A támadó pisztollyal a kezében a bevételt követelte a pénztárostól, mire az eladó az egyik vevő segítségével egy pezsgősüveggel fejbe vágta a rablót. Az egyébként vagyonőrként dolgozó elkövetőt kivizsgálásra kórházba szállították, a rendőrség pedig őrizetbe vette.

Ismét fegyveres rabláshoz - alig egy hét leforgása alatt immár a harmadik esethez - riasztották a mosonmagyaróvári rendőröket csütörtökön kora este. Ezúttal azonban nem pénzváltó volt a támadó célpontja, hanem egy élelmiszerbolt Levélen. Úgy tudjuk, a férfi autóval érkezett az 1-es főút mellett lévő S-Market üzletbe, majd leparkolt és vásárlóként ment be a boltba. Ezt követően aztán odalépett pénztáros mögé és felszólította a bevétel átadására. Közben egy pisztolynak látszó tárgyat tartott a kezében, azzal fenyegetőzött.

A levéli üzlet.

A pénztáros a fegyvert megpillantva kiabálni kezdett, amire az egyik eladó a segítségére sietett. Az üzlet alkalmazottja az egyik ott lévő vásárló segítségével fejbe verte a támadót egy pezsgősüveggel. A palack széttörött a férfi fején, aki ezt követően erősen vérző fejjel menekülni próbált, ám lefogták és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig. A kasszában egyébként alig százezer forint volt.

Fotók: Méhes Ákos

A 46 éves mosonmagyaróvári S. Györgyöt a mentők - rendőri őrizet mellett - kórházba szállították kivizsgálásra. Ellene fegyveres rablás kísérlete miatt indult eljárás, a rendőrség őrizetbe vette és indítványozzák előzetes letartóztatását. A Kisalföld információi szerint az elkövető egészen ez idáig személy- és vagyonőrként dolgozott. A rabláshoz használt fegyver egy flóbert pisztoly volt.

A rablást az egyik eladó nem mindennapi vakmerősége hiúsította meg.

Fotók: Méhes Ákos

Kiecska Jánost - akárcsak a pénztárost - némileg megviselték a történtek, a férfi az esetet követően nyilatkozott a Kisalföldnek. Kiecska János elmondta: éppen a csemegepultban dolgozott, amikor hallotta a pénztáros hölgy kiabálását.

- Azonnal, gondolkodás nélkül a kolléga segítségére siettem. Láttam a pénztárnál álló fegyverest, ám hirtelen nem is gondoltam bele, hogy bajom eshet. Odarohantam, menet közben leemeltem a polcról egy üveg pezsgőt. A támadó felém fordult és azt mondta, hogy lelő, ám közben az egyik vevő hátulról lefogta, én pedig fejbe vágtam az üveggel. A palack darabokra tört férfi fején, ám ő továbbra sem adta fel. Ekkor kicsavartuk a kezéből a pisztolyt és a földre tepertük. Ekkor menekülni akart és azt mondta, engedjük el, ám próbáltuk visszatartani a rendőrség kiérkezéséig, akik néhány percen belül odaértek és elfogták a férfit - emlékszik vissza Kiecska János a történtekre.

A támadással gyanúsított férfit később a győri Petz-kórházba szállították, ahol egy CT-vizsgálatot követően az idegsebészeti osztály vette gondjaiba. Állapotáról az orvosok - a sérült engedélye nélkül - nem adhattak felvilágosítást, annyit tudunk csak, hogy bennt tartották őt a kórházban, rendőri felügyelet alatt.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. zsaru 2009. február 18. 09:55
  „Emberek! A bűnözés szintelen !! Vannak bűnösök, és vannak tisztes becsületes állampolgárok. Bőr színtől függetlenül !!”
 • 40. Imcsi 2009. február 13. 21:57
  „37.sziszi37! Nem mondta senki és nem is olvastam sehol, hogy csak az van! A hozzászólók meg keresnek másik témát!”
 • 39. pancser 2009. február 13. 17:59
  „"Justitia"! Az emberek azért olvasnak bulvárt mert tele van a micsodájuk a politikával. A Kisalföld cikkét belekeverni a politikai ügyekbe, nem vall tárgyilagos gondolkodásra. Azt mondom legyen inkább ez az újság bulváros mint pártos. Ha pártalapú "korrekt" tájékoztatást akarsz van bőven az ilyen újságokból is. Hagyjál bennünk békén, nem óhajtok a médiafóbiáddal sem fogllkozni. Miért akarsz szembe menni azokkal akik ott keresik a kenyerüket? Őket azért fizetik, hogy a lap példányszáma megfelelő legyen, a rájuk vonatkozó etikai kódexet néha megszegik, de hát ki az aki nem követ el hibát. Jól csinálják a Kisalföldet, ha Te is olvasod és kommentálod a cikkeit. Ha majd nem, akkor egy emberrel kevesebb olvasójuk lesz, ami nagyon valószínütlen, mert erre a bejegyzésemre is reagálni fogsz!”
 • 38. Rebiii 2009. február 13. 14:58
  „Nem lehetett túl leleményes betörő, és az eladónak pont ez volt a szerencséje... Nem hinném hogy egy ilyen helyzetbe meglehet állapítani hogy a tettesnél milyen fegyver is van.És hogy akinek egy ilyen dolog eszébe jut .. és bemegy az üzletbe fegyverrel, nem-e fog lőni.Az egész akár nagyon rosszul is elsülhetett volna. Nagy szerencséje volt az eladónak. Mondjuk azért a betörő helyében sem lennék.De kicsit jobb helyet is célba vehetett volna, egy fegyveres rablás ahogy halottam 5-10 éves börtön, ennyit nem ér meg 100ezer forint. de hát ő tudja.”
 • 37. sziszi37 2009. február 13. 14:12
  „Akkor most NEM CSAK CIGÁNYBŰNÖZÉS VAN............?????????Most akkor nem fog terjedni a rasszizmus,ejnye bejnye-mi lesz így a ,,szegény "cigányokaz gyűlölő hozzászólókkal???”
 • 36. Tabornok 2009. február 13. 13:33
  „Remélem, hogy nem azt csukják le, aki fekbevágta!”
 • 35. kackac 2009. február 13. 11:13
  „Elemér meséli:
  Két évvel ezelőtt egy videotékában dolgoztam. Egyszer bejött egy fickó egy Philadelphia Eagles dzsekiben és símaszkban. Odajött a kasszához, előhúzott egy 15 centis kést és a bevételt követelte.
  Gyorsan végiggondolva a dolgot, azt mondtam neki, hogy a pénztárgépet csak akkor tudom kinyitni, ha beszkennelem a tagsági kártyáját (ez totál hazugság volt). Ez a barom erre elővette a pénztárcáját és ideadta a tagsági kártyáját. Beolvastattam a géppel, odaadtam neki a pénzt, és vigyorogva figyeltem, ahogy elment.
  Miután kihívtam a rendőröket és biztosítottam az ügyfeleket arról, hogy jól vagyok, egy fickó jött be, ugyanazt a dzsekit viselve, amit a rabló, de persze a símaszk nélkül. Megkérdezte, hogy használhatná-e a telefont, mert nem indul az autója.
  Ekkor azonban a mögötte álló ügyfél felismerte a hangját, és leütötte. Megjöttek a rendőrök és elvitették a leütött jóembert a kórházba, kicsivel később pedig kiderült, hogy a rablót sikerült ártalmatlanná tenni.

  Később a rendőrök mesélték, hogy miután az ügyfél leütötte bűnözőnket, esés közben a zsebében tartott kés lenyisszantotta a szerencsétlen barom bal heréjét is...”
 • 34. Justitia 2009. február 13. 10:54
  „Kócoscápalány! Látom, Te is a Győzike show-on nőttél fel! A baj az, hogy az újságírók is a nagy számú újság eladására törekszenek, az a bulvár esetében nem is jelent problémát. Ellenben egy korrekt tájékoztatás nem úgy szól:"az a szóbeszéd, úgy hirlik, azt mondják" Egyébként szoktam bulvárt is olvasni! Azonban Neked is ajánlanám néha a Magyar Közlönyt! A sajtószabadságról pedig csak annyit, hogy nem keverendő össze az etikai büncselekménnyel! Próbálj Te szembemenni egy újságíróval, vagy média személlyel! Neked annyi! Ha nem is pezsgősüveggel, de nagyon beverik a fejedet! Sok szerencsétlent beleviszik a málnásba! Igen! Védjük meg a sajtót! De velük szemben ki véd meg bennünket?”
 • 33. roliboy 2009. február 13. 10:48
  „szánalmas ország, szánalmas vezetőkkel, szánalmas emberekkel.... én kérek elnézést....
  az eladónak grat!! csakígy tovább!!”
 • 32. kackac 2009. február 13. 10:37
  „Na most tök komolyan!
  Írjon már valaki egy korrekt cikket arról, milyen jogos /ön/védelem illeti meg a bűncselekmények áldozatait.
  Úgy tűnik, fel kell erre készülnünk, mert beindult a lavina!

  Megtörtént házastársi beszélgetés:
  Férfi: "Rendelek magamnak egy pizzát. Kérsz te is valamit?"
  Nő: "Nem."
  Férfi: "OK."
  Nő: "... vagy mégis..."
  Férfi: "Na mi legyen akkor?"
  Nő: "Nem tudom."
  Férfi: "Nem tudod, hogy akarsz-e valamit enni?"
  Nő: "Nem."
  Férfi: "Éhes vagy?"
  Nő: "Nem tudom, talán igen."
  Férfi: "Mit értesz azalatt, hogy talán?"
  Nő: "Azt, hogy nem vagyok biztos benne."
  Férfi: "Ha én éhes vagyok, akkor észre szoktam venni."
  Nő: "Talán később éhes leszek."
  Férfi: "Ok, akkor rendelek neked is egy pizzát."
  Nő: "És ha késöbb mégse leszek éhes?"
  Férfi: "Akkor otthagyod."
  Nő: "Az pocsékolás."
  Férfi: "Akkor becsomagoltatod és megeszed holnap."
  Nő: "És ha holnap nincs kedvem pizzát enni?"
  Férfi: "Pizzát mindig lehet enni."
  Nő: "De nem nekem."
  Férfi: "Akkor keress valami mást."
  Nő: "De most nem akarok mást."
  Férfi: "OK, akkor mégis egy pizzát kérsz."
  Nő: "Nem."
  Férfi: "Akkor nem kérsz semmit."
  Nő: "De."
  Férfi: "Megőrjítessz!"
  Nő: "Miért nem rendelsz magadnak addig is valamit...?"
  Férfi: "Ahogy gondolod..."
  Nő: "Rendelj magadnak egy sonkás pizzát!"
  Férfi: "De én nem szeretem a sonkát."
  Nő: "Én viszont igen."
  Férfi: "Azt hittem, hogy MAGAMNAK rendelek..."
  Nő: "Persze, hogy magadnak rendelsz."
  Férfi: "Akkor minek rendeljek sonkát?"
  Nő: "Ha esetleg megéheznék akkor ehetnék belőle."
  Férfi: "És?"
  Nő: "Azt hiszed, hogy megeszek valamit amit nem szeretek?"
  Férfi: "Hogy-hogy TE megeszel valamit?"
  Nő: "Miért ne?"
  Férfi: "Egy pillanat... tehát én rendelek magamnak valamit, azért, hogy te ehess valamit, ha esetleg később megéheznél?"
  Nő: "Pontosan."
  Férfi: "És akkor mit eszek én?"
  Nő: "Az is lehet, hogy nem leszek éhes..."
  Megjegyzés: A Legfelsőbb Bíróság felmentette a férfit a gyilkosság vádja alól és a vádat önvédelemre változtatta meg.”
 • 31. Kócoscápalány 2009. február 13. 10:34
  „Off:
  Milyen érdekes, hogy a "bulvár" senkit sem érdekel, mindenkit bosszant, mégis naponta több százezer ilyen újságot adnak el, és kattintana ilyen oldalakra.
  Tehát ha zavar Justitia téges is, akkor ollvasd a Magyar Közlönyt.”
 • 30. nocomment41 2009. február 13. 10:34
  „Tüntetés a sajtó- és véleményszabadságért. Jöjjünk el minél többen, vállaljunk szolidaritást a Magyar Hírlappal. Találkozunk pénteken, február 13-án 14 órakor a Kossuth téren, a Miniszterelnöki Hivatal előtt.”
 • 29. Justitia 2009. február 13. 09:45
  „Tisztelt "Kócoscápalány"! Igazad van, a "bulváros" cím elmegy a bulvársajtóban, nem egy pártatlan megyei napilapban! Lassan már a gyászjelentéseken és az apróhirdetéseken kívül nem lesz korrekt tájékoztatás! Én örülnék neki, ha ebben az országban minden bűnöző / beleértve az adócsalókat is/ megkapná azt amit érdemel! A bűnözés megfékezésére azonban meg vannak a törvények és ezek betartására, betartatására a megfelelő szervek! Azonban, amig a TV székház ellen "békés" tömeg támad, autókat gyújtanak föl, milliós károkat okoznak! Amig a volt miniszterelnökünk vezetésével országgyűlési képviselők szegik meg a törvényt a rendőrségi kordon önhatalmú lebontásával / jót nevettek, jogosan, semmi baj nem lett belőle/ - azt a törvényt, amit egyébként Ők alkotnak - addig ne beszéljünk közbiztonságról! Vagy maradjunk az önbiráskodásnál? Akkor mehetnék és nagyon sok embert fejbe vághatnék pezsgős üveggel! Én azonban jobban szeretem, ha az én "fejembe száll a pezsgő!"”
 • 28. Kócoscápalány 2009. február 13. 09:24
  „Justitia, attól, hogy a cím "bulváros", a tény még tény marad. Rabolni akart, megkárosítani másokat, azt kapta, amit megérdemelt. Pont.”
 • 27. kriszti68 2009. február 13. 09:22
  „GRATULÁLOK a derék embereknek, a kik megakadályozták a rablást. Hála érte Istennek, hogy vannak még ilyenek is.
  23: azért a "rasszista cigány" elég durva fogalom... :-) A kislányom meg kukaturkáló Barbie babát akart karácsonyra... Fogalomzavar lett a divat???”
 • 26. Justitia 2009. február 13. 09:01
  „Szeretném előrebocsájtani, hogy a bűn és a bünözők ellen vagyok! Felmerül azonban a kérdés, hogy ha történetesen egy elmeháborodottnak okoznak /önbiráskodva/ súlyos testi sértést? /Ettől függetlenül lehet, hogy én is azt tettem volna, mint az eladó./ Az újságíró, azonban a ma megjelenő újságban "ütős" bulvár címet adott a tudósításnak! Egyre nagyobb hibákat követnek el, a szakszerű tájékoztatás helyett feltételezésekkel, cinikus megfogalmazásokkal, kegyeletsértéssel manipulálják és félrevezetik a közvéleményt! "Becsülendő" hogy mennyire pontosan tájékoztatnak a bűnöző szakszerű orvosi ellátásáról és milyen precízen tiszteletben tartják a személyiségi jogait!”
 • 25. Sandro 2009. február 13. 08:36
  „gabika22 te jóravaló balf.sz ezzel a hozzásólással azt állítod, hogy a cigányok nem magyarok ,mert én úgy veszem ki a szavaidból ,hogy van cigány meg magyar na most akkor ki a hülye?.Mellesleg az ilyen ember se különb”
 • 24. Tara 2009. február 13. 08:11
  „20. pmfc!

  Tudod ez a baj a mi országunkban, hogy mindent az MSZP-re kentek, mind azt is, hogy az eladónak baja lesz vagy, nem..Felvilágosítanálak, hogy a jogszabályokat nem az MSZP hozza! Remélem sikerült valami újat mondanom a számodra!
  Az eladónak pedig gratulálok, szép munka!”
 • 23. copu-vari 2009. február 13. 07:26
  „Drága Gabika22, te mocsok!

  Ez kell neked? Rohadék, féreg, koszevett, rasszista CIGÁNY vagy!!!!”
 • 22. Gabika22 2009. február 13. 07:11
  „Jééé...nincs cigányozás a hozzászólésok közt! Azta...ilyenkor mivan?? A rohadt magyar! Miért nem megy el dolgozni? Boltot rabol inkább? Az ingyenélő!! Gázkamrába velük!! :D:D:D:D:D:D:D:D
  Na..:P”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire telik egy kilenctagú családnak?

Dunakiliti - Pompát nem, de szeretetet tudunk adni gyermekeinknek - magyarázza Sárköziné Márta, aki… Tovább olvasom