Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Fegyverrel ment a mosonmagyaróvári bíróságra

Az 55 éves román állampolgár engedély nélkül hozta az országba fegyverét.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés vétségének elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 55 éves román állampolgár ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a külföldi 2014. november 28-án a reggeli órákban érkezett egy tárgyalásra a Mosonmagyaróvári Bíróság épületébe, ahol a biztonsági személyzet fémdetektoros ellenőrzését követően értesítette a rendőrséget, mivel ruházatában, egy hónaljtokban elhelyezett maroklőfegyvert hordott.

A rendőrök megállapították, hogy a „pisztoly" egy 9 mm-es PA kaliberű, ˝nem halálos˝ önvédelmi gumilövedékes fegyver. A férfi román fegyvertartási engedéllyel rendelkezett, azonban fegyverét, valamint a hozzá tartozó lőszereket írásos bejelentés nélkül hozta Magyarország területére - tájékoztatott a rendőrség hétfőn.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoldás kell a betelepülők ügyére

Nincs átfogó stratégiai terve a városnak arra, miként lehetne kezelni az ide érkező vendégmunkások áradatát – állítja dr. Ágh László háziorvos, aki nap mint nap szembesül a belső migrációból fakadó és egyre súlyosabbá váló problémákkal. Tovább olvasom