Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Fegyház és börtön több mint 100 betörésért

Fegyház-, illetve börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a párost, akik az elmúlt év első felében több mint száz helyre törtek be Mosonmagyaróváron és környékén. A tárgyaláson közel hetven tanút hallgatott meg a bíró és további hatvan vallomását olvasta fel.


Több hónapon keresztül borzolta a Mosonmagyaróváron és a környékbeli településeken élők kedélyeit az elmúlt év első felében az a betörőpáros, akik a napokban álltak tetteikért a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon dr. Németh Csaba tanácsa előtt.

A vádlottak elsősorban melléképületek kifosztására specializálódtak és több mint száz ilyen cselekmény írható a számlájukra.

A vádirat szerint a melléképület-betörések tavaly februárban kezdődtek és egészen júniusig tartott a sorozat, ez idő alatt több mint száz helyre törtek be a tettesek.

Az elkövetők kezdetben kizárólag Mosonmagyaróváron, majd később már a szomszédos településeken, így Máriakálnokon, Kimlén, Károlyházán, Újrónafőn, Mosonszolnokon, Levélen, Feketeerdőn és Halászin is követtek el bűncselekményeket. Eleinte csak nyitott udvarokra, illetve melléképületekbe mentek be, majd egyre többször feszítették fel, nyomták be a zárt ajtókat is.

A sértettek közül ugyanis többen nem zárták be a mellékhelyiséget, garázst, vagy éppen az udvaron parkoló gépjárművet, így a tettesek a kerítésen átugorva könnyű zsákmányra tehettek szert.

A vádlottak nem voltak túlságosan válogatósak, szinte mindent vittek, amit könnyen el tudtak szállítani. Így például kéziszerszámokat, élelmiszereket, de még olyan is előfordult, amikor a nagyobb háztartási gépekről levágták a kábelt, hogy abból később a színesfémet kinyerjék.

A Mosonmagyar- óvári Rendőrkapitányság szinte teljes személyi állománya részt vett a sorozatbetörők felderítésében, aminek eredményeként elfogták a helybéli 25 éves B. Csabát és a 37 éves M. Jánost, akik aztán teljes körű beismerő vallomást tettek.

Egyikük sem rendelkezett állandó munkahellyel, megélhetésüket a "zsákmány" értékesítéséből fedezték, elszántságukat és bűnöző életmódjukat jól tükrözi, hogy még a legextrémebb időjárás sem tartotta vissza őket.

A helyszíneket általában hátsó földutakon, ráadásul gyalogosan vagy kerékpárral közelítették meg, előfordult, hogy szakadó esőben művelés alatt álló mezőgazdasági területen kerekeztek, ám a bicikli kereke úgy elsüllyedt, hogy nem tudtak továbbmenni.

Az ügynek több mint száz sértettje van, a bűncselekmények során a páros a rongálással mintegy 700 ezer, lopással pedig 7,5 millió forintos kárt okozott.

A bíróság összesen közel száz tanút hallgatott meg a tárgyaláson és további hatvan vallomását olvasta fel a bíró. Végül összesen 114 rendbeli lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt B. Csabát többszörös visszaesőként három év fegyházra ítélte a bíróság és öt évre eltiltotta a közügyektől, míg M. János 2 év 10 hónap börtönt kapott és 4 évre tiltották el a közügyektől.

B. Csabának továbbá le kell töltenie egy korábbi ítéletből fennmaradt szabadságvesztést is, valamint a bíróság kizárta a feltételes szabadlábra helyezésből is.

Az ítélet nem jogerős, mivel B. Csaba esetében az ügyész súlyosbításért, míg a másik vádlott enyhítésért fellebbezett.

Olvasóink írták

  • 3. senkialadár 2011. szeptember 19. 09:44
    „3 év fegyház betörésekér és súlyosbítani akar az ügyész? :) <moderálva>”
  • 2. RickCartman 2011. szeptember 14. 17:53
    „jövő ilyenkor már kint lesz mindegyik jó magaviselettel”
  • 1. nagyjancsi 2011. szeptember 14. 14:13
    „kéz és lábtörést kívánok.. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriában fogtak el egy embercsempészt a magyar rendőrök

Osztrák területen fogtak el egy szerb embercsempészt és négy török migránst kedd délután a magyar rendőrök. Tovább olvasom