Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Februártól a Hunyadiban ebédelnek a kisdiákok

Az elmúlt években számos sikertelen törekvés történt a mosonmagyaróvári Bolyai-iskola alsósainak étkezetése kapcsán.
Februártól már nem kell az igen balesetveszélyes és forgalmas főútvonalon átkelniük a mosonmagyaróvári Bolyai-iskola kisdiákjainak ahhoz, hogy megehessék az ebédjüket. Az önkormányzat felbontotta a szerződést az eddigi étkeztető vállalkozással.

Az elmúlt években számos sikertelen törekvés történt a mosonmagyaróvári Bolyai-iskola alsósainak étkezetése kapcsán. Szülők és pedagógusok egyaránt próbáltak megoldást keresni arra a problémára, hogy a Szent István király úti, úgynevezett kettes épületben tanuló gyerekeknek ne kelljen minden délben átsétálniuk a Régi vámház téri étkezőbe. A mintegy százhetven kisgyermeknek ehhez át kellett kelnie a két nagy forgalmú nemzetközi főútvonalon is. A gyerekek viselkedése és az autósok közlekedési morálja miatt a szülők folyamatosan aggódtak, gyermeküket nehogy baleset érje ebédre menet vagy jövet.

Az önkormányzat az elmúlt években többször is próbálta megoldani a helyzetet oly módon, hogy a gyerekek a közeli Hunyadi-iskola kollégiumának étkezőjében ebédelhessenek. Az étkezetést biztosító társasággal azonban nem jutottak dűlőre, mivel szerződés kötötte az önkormányzatot ehhez a céghez. A szülők számos fórumon próbáltak már megoldást keresni a problémára, még aláírásgyűjtésbe is kezdtek, mindhiába. A szerződés miatt a gyerekek kénytelenek voltak a rendkívül balesetveszélyes útvonalon ebédelni menni. A napokban azonban mégis sikerült orvosolni ezt az évek óta tartó problémát. Az iskola és a város vezetése szülői értekezleten jelentette be, hogy februártól a Hunyadi-iskola étkezdéjében oldják meg az alsós bolyaisok ebédeltetését.
Nagy István alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: szerződéses feltételek szabályozták az étkeztetést az érintett vállalkozó és az iskola között.

Ezen a ponton kellett az önkormányzatnak a szülők segítségére lépni és közös megegyezést találni a felek között. Sikerült végül egyezségre jutni, aminek eredményeként februártól változatlan feltételek mellett, de új helyen, a Hunyadi-iskola étkezőjében ebédelhetnek a kisdiákok. A gyerekeknek így csupán a lényegesen kisebb forgalmú Kórház utcán kell átkelniük. A város vállalta, hogy a zavartalan közlekedés lebonyolítása érdekében megépíti a még hiányzó ötméteres járdaszakaszt, a biztonságos átkeléshez pedig kijelölt gyalogátkelőhelyet létesít a Kórház és a Frankel utca kereszteződésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik az iszapszállítás

Ha tartósan hideg marad az idő, s igény lesz rá, akkor ideiglenesen feltölthetik a tó egy szakaszát… Tovább olvasom