Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Februári bérükre várnak

Forrnak az indulatok a máriakálnoki komposztálócégnél, a dolgozók nem kapják meg a bérüket.
Forrnak az indulatok a máriakálnoki komposztálócég dolgozóiban: több SMS érkezik lapunkhoz arról, hogy minimálbérért dolgozik a 100–120 alkalmazott, ráadásul még a februári fizetésekkel is adós a cég.  A tulajdonos elismerte a tényt, és ígérete szerint – ha minden jól alakul – egy hét múlva mindenki megkaphatja a járandóságát. 

Nagy részük képzetlen

Tizenöt éve működik és 100–120 dolgozót alkalmaz a máriakálnoki cég, mely komposztkészítéssel és „gombázással" foglalkozik. 

A vállalkozás felerészben helyieket alkalmaz, de – külön részükre bérelt busszal – a Rábaközből és időszakonként az ország távolabbi részéből is érkeznek ide munkások.  Nagy részük képzetlen munkaerő, így kevés a lehetőségük az elhelyezkedésre.  A dolgozók most az alacsony bérekre panaszkodnak, ráadásul még a februári jussukat sem kapták meg: most lapunkon keresztül is munkaügyi bírósággal fenyegetőznek. 

Ráadásul állításuk szerint több dolgozót nem is jelentettek be az illetékes hivatalban.  Információink szerint azonban a „munkaügyisek" többször is ellenőrzést tartottak már a cégnél, ám ilyen hiányosságokat nem találtak.  Egy hét múlva megkapjákA Sampinyon Kft.  az utóbbi időben állítólag nehéz anyagi helyzetbe került, ezért csúszik a járandóságok kifizetése. 

A dolgozókkal nemrégiben aláírattak egy szerződést, miszerint fizetésüket a hónap végén utalják át.  Megkerestük Pékné Gyimesi Gabriella tulajdonost is, aki mindössze annyit mondott: reá-lisan egy héten belül mindenki megkaphatja járandóságát.  A banki tartozások miatt valóban csúszik a dolgozók bérének kifizetése: kisebb összegeket már adtak alkalmazottaiknak, akikkel folyamatosan „tartják a kapcsolatot".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetőparkolás minél több helyen

Éles vitát váltott ki a parkolási rendelet felülvizsgálata Mosonmagyaróvár önkormányzata csütörtöki ülésén. Többen a kedvezményezettek körének bővítését, illetve a bérletek árának csökkentését javasolták. A többség azonban ennek éppen az ellenkezőjét szavazta meg. A mosonmagyaróvári  önkormányzat képviselő-testületének csütörtöki ülésén a városi rendőrkapitány beszámolójában közbiztonság szempontjából stabilnak jellemezte az elmúlt évet. Tovább olvasom