Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Favágással kezdődik a rehabilitáció

A napokban megkezdődik a Mosoni-Duna mosonmagyaróvári belterületi szakaszának rehabilitációja.
Partos utca: A partszakaszon először a fákat vágják ki.
A napokban megkezdődik a Mosoni-Duna mosonmagyaróvári belterületi szakaszának rehabilitációja. A város pályázati pénzből elkészítette a folyó teljes belterületi partszakaszának rehabilitációs tanulmánytervét. A tervezet szerint legsürgetőbb feladat a Partos utcai partvédezeten a víz eróziója okozta alámosások kijavítása.

Makai József, a program koordinátora elmondta: a Mosoni-Duna rehabilitációs pályázatán az önkormányzat 33 millió forintot nyert a régi kényszervágóhídtól az Aranyossziget utcáig húzódó partszakasz rendbetételére. A kivitelezési munkálatokat a napokban kezdik meg a jelenlegi alacsony vízállásnak köszönhetően.

Először a partoldali öreg fákat vágják ki, mivel a későbbiekben azok vonalában egy sétányt alakítanak ki. A favágás után pedig több ezer köbméter kavicsot hordanak a partoldalra. Ezt követően őszig felfüggesztik a munkálatokat, egyrészt a nyári magasabb vízállás miatt, másrészt pedig, hogy a frissen kavicsozott réteg megfelelően ülepedjen.

Várhatóan ősszel kiépítik a partoldal kőburkolatát egészen az útpadkáig. A partszakaszon két helyen lépcsőt építenek, valamint teljes hosszában egy sétányt alakítanak ki.

Az önkormányzat a Mosoni-Duna rehabilitációjára elkülönített keretből elnyert továbbá 3 millió forintot a Rudolf ligeti partszakasz rendezésének tervére. A partoldal rendbetétele mellett tervezik az egykori úgynevezett Levente-ág újraélesztését. A Rudolf ligetben kanyargó patakon az elképzelések szerint három fahíd vezet át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdászok: még kevesebb pénz

A várhatóan még a tavalyinál is lényegesen alacsonyabb költségvetési támogatás kényszerű lépésekre készteti a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának vezetőit. A takarékoskodást egyrészt a korszerűsítéssel, másrészt pedig a karcsúsítással látják megoldottnak. Az egyik lehetőség a saját bevételek növelése lehet. Tovább olvasom