Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Falunapra játszótér

A július 4-ei falunapon adják át a falu játszóterét, melyet a tavalyi tartalékukból, társadalmi munkából újítanak fel. A húszmilliós éves költségvetésű Dunaremetén ezen túl már csak az utak karbantartására futja.
– 2014-ből hárommilliós tartalékunk maradt. Ennek felét most a játszótérre költjük, négy régi elemet újítunk fel nagy lakossági összefogással, és négy újat szerzünk be. Mindezt a gyermekek a július 4-ei falunapon vehetik majd birtokba. A fennmaradó összeget pedig az útjaink karbantartására szánjuk. Az idei költségvetésünkből, mely mintegy húsz- millió forint, már más beruházásra nem futja. Az iparűzési adóból befolyó összeg 3,7 millió forint, a gépjárműadó nálunk maradó része meg 1,1 millió – hangsúlyozza Marovics Géza polgármester.

Új játékok érkeznek, és a régiekből is felújítanak Dunaremetén – mondja Marovics Géza polgármester.
Új játékok érkeznek, és a régiekből is felújítanak Dunaremetén – mondja Marovics Géza polgármester.

A faluban nincs iskola, óvoda, a 32 ovis és általános iskolás a darnózseli intézményekbe jár.

– Évente két-három gyermek születik nálunk, a családoknak 30 ezer forintos segítséget nyújtunk gyermekenként. A nálunk letelepülő fiatalokat 150 ezer vissza nem térítendő és 150 ezer visszatérítendő összeggel támogatjuk – tette hozzá a 242 lakosú település polgármestere.
Dunaremete a megyei területfejlesztési tervei közé a Fő utca egy szakaszát és a Sóskörtély utca felújítását sorolta, de a helyi orvosi rendelőt is korszerűsítenék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyenek vagyunk, lébényiek – plakátok mindenkinek

Lébényben az egyik tabló az óvoda hirdetőtábláján tekinthető meg, de az érdeklődők szemügyre vehetik… Tovább olvasom