Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Fáklyás, hintós gazdászbúcsú

A valétálás közel évszázados hagyományainak megfelelően előbb fáklyákkal a kézben gyalog, majd lovas fogatokon járták körbe alma materüket és a Lajta-parti várost a végzős óvári gazdászok a hétvégén.
Valétálók: A hagyománynak megfelelően fáklyával a kézben búcsúztak a várostól.
A százhetvenkilencedik gazdász évfolyam búcsúzott alma materétől a hétvégén Mosonmagyaróváron. A búcsúzás a közel egy évszázados hagyományoknak megfelelően a végzős hallgatók emlékfaültetésével kezdődött pénteken a Cserháti Sándor Kollégium parkjában, majd a mintegy másfél száz végzős fáklyákkal a kézben dr. Sántha Tamás docens, évfolyamfelelős vezetésével vonult a városháza elé, hogy nevükben Csizovszki Balázs elköszönjön a várostól és fogadhassák a polgármester búcsúszavait.

Szombaton délelőtt a lovas fogatokon vidám hangulatban még egyszer végigjárták tanulmányaik színhelyeit. A délutáni ballagáson már a vidámságot a meghatottság váltotta fel. Az ünnepségen dr. Dóka Ottó dékánhelyettes búcsúztatta a végzősöket. Beszédében felidézte a nyolcvannégy évvel ezelőtti legelső valétálást az intézményben. A dékánhelyettes hangsúlyozta: a búcsúzó gazdászok megkapták az egyetemtől az életkezdéshez szükséges tudást, ám a jelen kor az élethosszig való tanulást kívánja meg minden szakembertől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polgármester kiáll a Motim mellett

A mosonmagyaróvári önkormányzat gazdasági társaságai ügyvezetőinek megbízását meghosszabbította a… Tovább olvasom