Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 18°C

Fáklyás hajókkal a vízen

Karneváli hangulat, harmonikások, kivilágított csónakok és tűzzsonglőrök: az ötödik kimlei vízi karnevál idén is bővelkedett látnivalóban.
A szombat délelőtti ünnepi megemlékezés után kenyérszenteléssel és terményáldással kezdődött a kimlei vízi karnevál. Az igazi látványosság azonban csak este jött. Mintegy tucatnyi feldíszített és kivilágított csónak sorakozott fel a helyi kempingben, hogy a Mosoni-Dunán néhány kilométert leevezve jussanak el a szabadtéri színpadhoz. Jó néhány hajót töklámpással vagy fáklyával világítottak ki, náddal díszítettek fel, de akadt „hattyús csónak" is. Szürkületkor megérkeztek a harmonikások, két ladikba be is ültek, s az ő kíséretükben, hangos énekszóval indultak útnak a résztvevők.

A sebes sodrású Mosoni-Duna bizony néhányszor megforgatta a néha – jókedvű utasokkal – túlterhelt csónakokat, de szerencsére mindenki épségben ért partot. Este aztán a Fénypont nevű tűzzsonglőrtársulat tartott bemutatót, majd a színpadon a Gazdász néptáncegyüttes és a Fehér Ló Színház is bemutatkozott. Éjfél előtt tűzijátékot tartottak a harmincéves helyi művelődési ház tiszteletére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új fejlesztési koncepcióval az uniós pénzekért

Brüsszeli milliárdok a megyébe címmel a Nemzeti Fejlesztési Hivatal adatai alapján közzétettük az augusztus 1-jéig kedvezően elbírált európai uniós projektek listáját. Az összeállításból kiderül, hogy a mosonmagyaróvári térség alig előzi meg a csornait. Sőt, ha a kistérségek eddigi teljesítményét a lélekszámhoz mérjük, a csornai megelőzi a mosonmagyaróvárit. Tovább olvasom