Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Fakivágással kezdték a csarnok építését

Megkezdődött a tereprendezés a leendő városi sportcsarnok területén. A tervek szerint a jövő hónap végére kiválasztják a kivitelezőt és kezdődhet az építkezés. Addig az önkormányzat kiépíti a szükséges közműveket.
Megtörtént az első kapavágás – vagy inkább baltavágás – a leendő városi sportcsarnok helyén. Ugyan az építkezés még nem, csupán a tereprendezés kezdődött el, ám mindenképpen ezek már az első látható jelei a létesítménynek.

Mosonmagyaróvár régi álma egy sportcsarnok. Erre korábban több kezdeményezés indult, ám ezek sorra elbuktak. A létesítmény helyszínére is több elképzelés volt már, míg végül ötletként felmerült a Városi Ifjúsági Sporttelep – azaz a gimnázium sportpályája – és a Kossuth-gimnázium meglévő tornaterme közti terület.

Az új sportcsarnok építése mintegy egymilliárdba kerül. Ehhez 240 millió forintos kormányzati támogatást kapott a város. Az erről szóló megállapodást a múlt hónap végén írta alá a polgármester a sportért felelős államtitkárral. A szükséges további 800 millió forintot pedig társasági adóból gyűjtheti össze a város.

A fákat már kivágták, a jövő hónap végére akár a kivitelező is meglehet a sportcsarnokhoz.
A fákat már kivágták, a jövő hónap végére akár a kivitelező is meglehet a sportcsarnokhoz.


Az építési engedélyt már az év elején kiadták. A tervek szerint a Lajta-part felé fordított főbejárat, a gyalogoshídra néző előcsarnok elegáns, impozáns külső megjelenést ad. A csarnok köré összesen 243 parkolót terveztek a főbejárat közelében; a csarnok déli oldalán esőtől védett helyen, illetve a kollégium és sportpálya közötti fás területen.

A sportolói buszok parkolását a csarnok nyugati oldalához, a hátsó bejárathoz tervezték. A létesítményben összesen 1213 ülőhely lesz: ebből az épített lelátókon 968 és igény szerint plusz mobil lelátók. A tervezett csarnokban kézi-, röp-, kosárlabda, illetve teremfoci- (futsal) meccseket tudnak rendezni, a kisebb pályákból – tenisz, asztalitenisz – több is elhelyezhető a teremben.

Az elmúlt napokban a fák kivágásával megkezdődött a tereprendezés a leendő sportcsarnok területén. A Kisalföld megtudta: a város saját beruházásban kezdte meg a terület rendbetételét, előkészítését. Az Aqua kft.-vel közösen elvégzik a csatornák kiváltását, a közművek kiépítését. Így a sportcsarnok kivitelezőjének kiválasztását követően akár azonnal elindulhat az építkezés.

Az ehhez szükséges pályázat előkészítésén még dolgoznak a városházán. Várhatóan a jövő hónap végére köthetnek szerződést a kivitelezővel és indulhat a munka. Időközben a Nemzetgazdasági Minisztérium is aláírta a megállapodást, ami alapján a város lehetőséget kap a társasági adó összegyűjtésére a beruházáshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági koncertből ivartalanítás

Az Utolsó Esély Állatmentő Alapítvány évek óta rendez ivartalanítási akciót a nem kívánt szaporulat megelőzéséért, ez idén sincs másként. Tovább olvasom