Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Fájóan szükséges döntések a jövő érdekében

Mosonszentmiklóson ősztől az előző öt helyett négy óvodai csoporttal kezdett az intézmény, míg az általános iskolában két párhuzamos osztályt egyesítettek. A döntés nagy ellenállást váltott ki, ám végül a többség egyetértett a tervvel.

Vita és belátás

Óvodai csoportokat és iskolai osztályokat vontak össze Mosonszentmiklóson. Varga László polgármester elmondta: az intézkedést fájó szívvel hajtották végre, de évek óta csökken az óvodai és iskolai létszám, az ezzel kapcsolatba hozható pénzügyi terhek miatt kényszerültek az átszervezésre. A döntést alapos mérlegelés előzte meg. A témával kapcsolatos vélemények megismerése érdekében az ügyet több alkalommal tárgyalták, nyílt ülésen is megvitatták. Végül az érintettek belátták, a döntés összhangban áll a község és az intézmények hosszú távú fejlesztési céljaival.

Tovább szépült a falu

Varga László egy évvel ezelőtti hivatalba lépését követően hamarosan közmeghallgatáson nyilvánosan is beszámol az eltelt időszak eseményeiről. Ám nyugodtan áll a helybéliek elé, mert úgy érzi, a választások előtt meghirdetett programja harmóniában van tevékenységével. A képviselő-testület biztonságos gazdálkodás mellett megőrizte a település költségvetésének egyensúlyát, a további fejlesztések érdekében beruházási és pályázati alapot hozott létre. Közmunkások alkalmazásával és a közterek szervezettebb karbantartó munkájának köszönhetően tovább szépült a falu, és hagyományteremtő szándékkal községi szinten is megemlékeztek nemzeti ünnepeinkről.

Önmagukért beszélnek

– A helyi televízióban rendszeresen tartok beszámolókat az elvégzett munkáról, de szerencsére olyan feladatokat is végrehajtottunk, amelyek önmagukért beszélnek – kezdte a polgármester. – Például üdvözlőtáblákat helyezünk el a bevezetőutakon, felújíttattuk az öreg Rábca-fahidat, amelyen így átkelhetnek a mezőgazdasági munkagépek is. Tanulmánytervet készíttettünk az illegális hulladéklerakónk rekultiválására és lezártuk a hozzá vezető utakat. Psztől a polgármesteri hivatalban és a gyógyszertárban is áttértünk a gázfűtésre. Év végéig befejeződik a falu kezelte utak kátyúzása és ötmillió forint jutott a József Attila utca felújítására. Egymillióból járda és parkoló épült az iskola és az orvosi rendelő előtt. Tovább dolgozunk azon a tervünkön is, hogy építési telkeket tudjunk kínálni a letelepedni szándékozóknak.

Aktív pedagógusok

– Pedagógusaink nagyon aktívak, sok pályázatot nyújtanak be. Így nyertek pénzt számítógépre, nyelvtanfolyamra, rendezvények lebonyolítására. Nem sikerült viszont a kultúrház felújítását célzó pályázatunk, de alkalmas lehetőséget találva tovább próbálkozunk. Elkészült azonban a falu környezetvédelmi programja, ami remélhetőleg az unióban pályázatok alapját képezheti – mondta végezetül Varga László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útépítések városszerte

Késik ugyan, ám várhatóan a jövő hétre teljesen elkészül a mosonmagyaróvári Lucsony utca… Tovább olvasom