Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Fabrikettet gyártanak

Fabrikettgyártó gépek beszerzésére és működtetésére nyert pályázati támogatást a mosonmagyaróvári önkormányzat a szlovákiai Érsekújvárral közösen.

A beruházás a Magyarország–Szlovákia határon átnyúló együttműködési program keretében valósul meg.

A projekt teljes költségvetése meghaladja a 892 ezer eurót, amihez a két településnek csupán ötszázalékos önrésszel kell hozzájárulnia. A pályázat beadása a korábban kialakult jó kapcsolatból ered, illetve a fejlesztési célok és a tapasztalatok megosztásából származott – hangzott el a program minap tartott nyitókonferenciáján.

Még 2011 októberében véglegesedtek az ötletek, majd ekkor határozta el a két önkormányzat, hogy a pályázat beadásával szilárdabb alapot keresnek. A beruházás lényege, hogy elsősorban a városüzemeltetés során keletkező ágakból, gallyakból tüzelőt gyártanak, amit aztán a szociálisan rászorulók közt osztanak szét. Emellett az önkormányzati intézmények fűtésére is felhasználnák ezt a tüzelőt. Ennek részleteiről lapunkban korábban hírt adtunk már. A beruházás során ágakból, gallyakból tüzelőt gyártanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városi elismerés a tűzoltóknak

A tűzoltóság ugyan nem tartozik már a város irányítása alá, a szervezeti változás ellenére Mosonmagyaróvár magáénak tudja tűzoltóit. Tovább olvasom