Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Ezüstérem és közönségdíj Kerekes István fotóművésznek

A 28. Magyar Sajtófotó Kiállításon egy mosonmagyaróvári fotóművész, Kerekes István Tájkép seregélyekkel című képét második díjjal jutalmazta a szakmai zsűri.

Május 2-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeumban megnyílt sajtófotó-kiállítás, mely 2009 legizgalmasabb felvételeit vonultatja fel. A hagyományokhoz híven idén is társult hozzá kísérő tárlat ˝A divat világa a fotográfiában – tegnap és ma˝ címmel.

A rangos fotográfiai megmérettetésre rekordszámú fényképpel neveztek idén a hivatásos és amatőr fotóriporterek: 535 szerző 12.493 felvételt nyújtott be, melyből a héttagú nemzetközi zsűri-szakkiválóság kiválasztotta a díjazásra érdemeseket. A zsűri a természet és tudomány (egyedi) kategóriában második díjat szavazott meg a mosonmagyaróvári Kerekes István szabadúszó fotográfusnak a Fertő tó közelében készített Tájkép seregélyekkel című felvételéért. A tárlaton ezenkívül a fotóművész még két felvétele szerepel az emberábrázolás, portré (egyedi) és társadalomábrázolás, dokumentarista (egyedi) kategóriában.

A Magyar Nemzeti Múzeum után Debrecenben, Pécsett, Balatonfüreden és Miskolcon is megtekinthetik az érdeklődők a kiállítást, melynek legjobb felvételeire voksolhatnak. Egyébként a tavalyi pályázat közönségdíjasa ugyancsak a mosonmagyaróvári fotós, Favágó és gyermekei című munkájával.

A nyertes felvételt és a fotográfus sok száz képét a www.pbase.com/swannn honlapon találhatják meg az érdeklődők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Begyógyítják a tájsebeket 24 helyszínen megyénkben

Huszonnégy, felhagyott szilárd hulladéklerakó rekultivációját hajtják végre jövő év végéig… Tovább olvasom