Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Ezrek fesztiváloztak

Mosonmagyaróvár - Szombaton ért véget a négynapos Nyári Fesztivál, mely ismét tömegeket vonzott, így a tavalyihoz hasonló sikerű rendezvény volt.

– Idén is arra törekedtünk a szervezésben, hogy egy-egy fő téma köré csoportosítsuk a napi programokat – kezdi Csiszár Péter, a Flesch Károly Kulturális Központ igazgatója. – Az első napot a városegyesítés 70. évfordulója méltó megünneplésének szántuk. Két kiállításunk nyílt ez alkalomból. A Mosonmagyaróvárról készült fotóplakátokat most a város különböző pontjain állítjuk ki. Kiadványt is tervezünk kiadni ezekből. A rendezvény második napja augusztus 20-ára esett, ekkor zajlott a fúvószene napja, melyet a Kühne- és a Mofém-zenekarok 60 éves születésnapja ihletett. Az államalapítás napja a hagyományos, városi tűzijátékkal zárult.

A Margaréta nyugdíjasklub a fesztivál harmadik napján ünnepelte fennállásának 30. évét, majd délután kezdetét vette a kistérségiek napja, ahol több mint 15 kiállító mutatkozott be. A várakozást felülmúlta a Tankcsapda-koncert: majd háromezren voltak kíváncsiak a zenekarra.

– A nagy tömeg miatt voltak fennakadások a vendéglátásban – ismeri el Csiszár Péter –, jövőre nagyobb hangsúlyt fektetünk a zökkenőmentes kiszolgálásra. Hálásak vagyunk a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-nek és a Kühne-pálya üzemeltetőjének, sok segítséget kaptunk tőlük.

Szombaton zenélt a 100 Folk Celsius, majd következett a Világok tánca, táncok világa elnevezésű program. Az estet és ezzel az idei fesztivált Kovács Kati fellépése koronázta meg.

Olvasóink írták

 • 3. pancser 2009. augusztus 28. 09:36
  „1-hez! Valóban dinamikusabbnak tűnik az új vezető. Megmozgatta a bulizásra soha rá nem unó fiatalságot, bár nekem egészen más az ízlésem, hát Istenem, kinek ez kinek az, ettől még szeretem a fiatalokat. Ami a városi vezetőket illeti, képtelenek minden rendezvényen ott lenni, ha csak fel nem darabolják magukat. Ne felejtsd el, nélkülök Csiszár Péter nem lenne ott ahol van. Sztem a háttérben ott voltak a vezetők. Hogy őszinte legyek nem vagyok híve a folytonos vezetői villogásnak, fontosabb ha alapot biztosítanak, amire a programokat lehet építeni.”
 • 2. civac 2009. augusztus 27. 16:35
  „ha jó a program, és kellő hírverést tartanak, akkor Mosonmagyaróvár is jó hely
  hajrá”
 • 1. kozsó 2009. augusztus 27. 15:38
  „Ismét bebizonyosodott,hogy igenis vannak programok,ami megmozgatja a helyi embereket.A Két Mosonmagyaróvári zenekar és vendégei szinte eufrónikus hangulatot teremtettek a sátorban és mellette egyaránt.Minden évben szükség lenne hagyományként erre a rendezvényre,segítsük őket mi Mosonmagyaróváriak,hogy ne legyenek anyagi gondok,és megvalósuljon újra a csoda,ami ennyi embert vonzott!!!Sajnálom,hogy kevés városi vezetőt láttam ezen rendezvényen,ők is sajnálhatják,hogy nem látták és hallották a műsort!Szurkolok mindkét zenekarnak,hogy sikerüljön hagyományt teremteni a fesztiválból!
  Ez kell a városnak,gratulálok az új vezetőnek a Műv.házban,ezer százalékot fordult a városi élet amióta ő velünk van!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszmilliárd a térségbe

˝Igyekszünk hozzájárulni az uniós pénzek minél jobb felhasználásához˝ – mondta szerdán Varju László államtitkár Mosonmagyaróváron. A térségbe 20 milliárdnyi támogatás érkezik. Tovább olvasom