Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Ezer kiállító, másfél ezer makett tizenhárom országból

Tizennégy ország közel ezer makettezőjének alkotásai töltötték meg a mosonmagyaróvári egyetemi kar auláját a hétvégén nyolcadik alkalommal megrendezett nemzetközi makettkiállításon és -versenyen.
Makettek: Negyven kategóriát hirdettek, a legtöbben repülőt és harci járműveket építettek.
Nyolcadik alkalommal rendezte meg a nemzetközi makettkiállítást és -versenyt a Mosonmagyaróvári Makettező Klub a hétvégén a Lajta-parti városban. A rangos eseménynek az eddigiektől eltérően a helyi egyetemi kar adott otthont.

A kiállításon hazánkon kívül tizenkét ország – Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Belgium, Franciaország, Nagy-Britannia, Ausztria, Szerbia-Montenegró, Olaszország, Németország, Oroszország és Törökország – makettezői képviseltették magukat. A közel ezer kiállító mintegy ezerötszáz makettje népesítette be az egyetemi kar auláját.

A negyven különféle kategóriából idén is a repülőgépek, illetve a harci járművek voltak a legnépszerűbbek, hiszen több száz darabbal neveztek ezekbe a kategóriákba. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy a következő rendezvényen már külön kategóriára bontják az első, illetve a második világháborús repülőgépeket. A makettverseny ezúttal kiegészült vasútmodell-kiállítással is. Hatalmas sikert aratott – főként a gyerekek körében – a veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub egész termet betöltő terepasztala.

Az érdeklődők megnézhették még a Miklós János által gyufaszálakból elkészített, tizenöt és tizenhatodik századbeli magyar várak másait, valamint a Legio Brigetio római hagyományőrző klub bemutatásában a római hadi stratégia néhány elemét. A hétvégi makettkiállítás egy része – mintegy kétszáz makett – két héten át a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban is megtekinthető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máriafürdő ismét napirenden

A két éve megrekedt máriafürdői beruházás ügyének dokumentumai ismét a szaktárca asztalára kerültek.… Tovább olvasom