Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Ezentúl évente egy Pro Urbe-díj

A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén szavazott a Pro Urbe kitüntető cím adományozása feltételeinek megváltoztatásáról. Ezentúl évente csupán egy kitüntetett lesz.
Az utóbbi időben számos kritika érte a „Pro Urbe Mosonmagyaróvár" kitüntető érem és díj adományozásának körülményeit a városban. A bírálók főként azt kifogásolták, hogy évente túl sok ilyen díjat adományoznak – volt például olyan esztendő is, amikor három jutalmazott volt. A felvetések szerint gyakran pártpolitikai szempontok is szerepet játszottak a díjazottak kiválasztásában.

A képviselő-testület felkérte az önkormányzat igazgatási és ügyrendi bizottságát, hogy vizsgálja felül a díj alapításáról szóló rendeletet, különös tekintettel az adományozottak körére és számára. A változtatásokra több javaslat is érkezett a bizottsághoz, köztük Csorba Dezső kereszténydemokrata képviselőé is. Szerinte a város ötévente a szülő nők tiszteletére egy mosonmagyaróvári édesanyának adományozza a kitüntető érmet. A javaslat szerint ez elsőként 2005-ben lenne esedékes.

Ezt a módosító indítványt végül a képviselő-testület elvetette. Megszavaztak azonban több módosítást a jogszabályban. Eszerint a kitüntetés évente egyszer és egy díjazottnak adható. Az elismerendő tevékenységek közé bekerült az épített környezet alakítása és védelme is, a javaslattételhez pedig a bizottság minősített többségű támogatása szükséges.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a kulturális híd

Kisbodak régóta tervezi, hogy a szomszédos országok hasonló nagyságú és lélekszámú települései… Tovább olvasom