Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Évszázados iskola Majorokban

1911 októberében adták át az első majori iskola épületét. A százéves évfordulóra emlékkönyvvel, emléktáblával, időkapszulával és színvonalas gálaműsorral készült a mosonmagyaróvári oktatási intézmény, s száz lufit is szélnek eresztettek.
A centenárium jegyében zajlott már több program az év folyamán a mosonmagyaróvári Ujhelyi Imre Általános Iskolában, melynek egykori diákjai és pedagógusai hétvégén ünnepre gyűltek össze, és tiszteletét tette a névadó unokája is családjával. Pénteken a Moson vármegye a századfordulón című vetélkedőn mérték össze tudásukat a diákok, majd G. dr. Takáts Gizellával, az iskola egykori pedagógusával író-olvasó találkozón emlékeztek.

Másnap az 50 éve végzett diákok is találkoztak egymással. „Aki iskolát épít, bízik a jövőben, egy iskola a fejlődés záloga" – hangsúlyozta köszöntőbeszédében Nagy István polgármester. G. dr. Takáts Gizella pályakezdőként került a majoroki tanodába. Nyolcvanon túl is bámulatos energiával emlékezett a kezdetekre, felelevenítve egykori pedagógustársai alakját, az iskolaépítés momentumait.


Gálos Jánosné igazgatónő szerint az egész évet átszövi az emlékezés. Felhívta a figyelmet az intézményben nyílt iskolatörténeti kiállításra és megköszönte a segítséget a 100 év tükörcserepei című emlékkönyv létrehozásában.

A felső tagozatos diákoknak jutott a feladat, a száz felcímkézett lufi szélnek eresztése.
A felső tagozatos diákoknak jutott a feladat, a száz felcímkézett lufi szélnek eresztése.


A legrégibb iskolaépület falán emléktáblát avattak és egy időkapszulát (benne többek közt az iskolai pecséttel, a jelenlegi diákok és pedagógusok névsorával, fotójával) is elhelyeztek. Az iskola felső tagozatosainak jutott a feladat, hogy szélnek eresszenek száz léggömböt. Az ünnepséget – melyen az erdélyi (sepsiszentgyörgyi) partneriskola képviselői is részt vettek – színvonalas gálaműsor zárta a kulturális központban. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több lett a fizetőparkoló

Fizetni kell ugyan érte, de a hónap elejétől már lehet parkolni a városháza mögött, a Bástya utcában… Tovább olvasom