Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Évkönyvben az életképek

Bár még csak négy éve foglalkozik fotózással a mosonmagyaróvári Lukácsi Ákos, tehetségét mi sem jelzi jobban, mint hogy fotósorozata bekerült a 2002 legjobb felvételeit tartalmazó évkönyvbe.
Fotópályázat: Egy hajléktalan mindennapjai.
Az évekig autodidakta módon tanuló fiatalembert már régóta érdekelte a pillanat megörökítésének művészete. A helyi fotóegyesület tagjaként fekete-fehér képeket készített és hívott elő. Tavaly a Magyar Újságírók Országos Szövetsége képzésére jelentkezett, s jelenleg is a fotós szak hallgatója. A mosonmagyar- óvári kulturális központbeli önálló kiállítása után a fotográfus tavaly már a győri Rómer-házban is bemutatkozott.
Az országos pályázatra egy két és fél éve készült munkáját küldte be. Ebben egy helyi hajléktalan mindennapjait, és egy budapesti túra során, a fővárossal való ismerkedését mutatja be. A Néprajzi Múzeumban tartott „Sajtófotó" kiállítás megnyitóján mutatták be először a napokban kiadott, s a 2002-es év legjobb felvételeit tartalmazó könyvet.

Ebben szerepelnek a mosonmagyar- óvári fiatalember munkái is. A száznyolc fotográfus között Ákos három felvételét tartalmazza ez a kiadvány. A képek diára is kerültek, s a helyi Apnoé együttessel egy zenés-diaporámás előadás keretében mutatták be azokat a mosonmagyaróvári közönségnek. A fiatalembert elmondása szerint váratlanul érte a siker, de ebbéli öröme mellett már új céljait szeretné valóra váltani. Három hónapja egy új fotósorozaton és az Apnoéval való közös műsor felújításán dolgozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virilisták: befizettek majdnem ötszázmilliót

Mosonmagyaróvár 20 legnagyobb adózója 465,7 millió forintot fizetett be az önkormányzat kasszájába,… Tovább olvasom