Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Evezősök, kenusok, sárkányhajósok sikeres éve együtt

Utánpótlás-ergométerverseny országos döntője, Voluta-bál, Nemzetközi Vízi Karnevál, VII. Evezős Óvár Kupa, országos evezős edzői konferencia Mosonmagyaróváron. Ez és a kiváló munkacsoportok jellemezték a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület 2010-es esztendejét.

– 2010 nagyon jól kezdődött számunkra, mert az egyik alapító tagunk, 2003-tól tiszteletbeli örökös tagunk, dr. Wlasitsch Mirkó a sportért végzett munkájáért átvehette a megye szolgálatáért díjat – kezdi évértékelőjét Nagy Gábor egyesületi elnök. Az edzőként tevékenykedő szakember szerint 2010-ben, akárcsak 2009-ben is, nemcsak az evezős szakosztály, hanem a kenu- és sárkányhajós szakosztály sportolói is szép eredményeket értek el a versenyeken.

– Az evezősöknek április elején kezdődött a versenyszezon: huszonegy megmérettetésen vettünk részt. 2009 eleje óta együttműködünk az autista gyerekeket felkaroló Reménység Alapítvánnyal, így hat értelmileg akadályozott gyermek és fiatal felnőtt kezdhette megismerni az evezést és a víz adta szabadságot. A foglalkozásokat 2010-ben is folytattuk – magyarázta az elnök.

A vízisport-egyesület sportolói szépen szerepeltek a tavalyi versenyeken.
A vízisport-egyesület sportolói szépen szerepeltek a tavalyi versenyeken.

Elmondta még: 2010-ben összesen 331 érmes (ebből 109 aranyérem) és 472 döntős egységük volt. A magyar bajnokságon is szépen szerepeltek, több aranyérmet is kiérdemelve. Az Országos Evezős Diákolimpiáról 21 éremmel és 34 döntős hellyel térhettek haza. A magyar versenyek mellett megmérettettek még többek közt Szerbiában, Szlovákiában is.
A kenuszakosztály a legfiatalabb szakága az egyesületnek, az edzéseik irányítását Takács László edző végzi. Ők is jól szerepeltek a versenyeken, akárcsak az egyesület sárkányhajósai. A Volutát az egyesület fiatal evezős és kenus csapata nyerte, ők mind vegyes, mind férfi kategóriában diadalmaskodni tudtak.

Az egyesületi elnök a csónakház körüli fejlesztésekről is beszámolt. Bővültek az öltözők, megújultak a vizesblokkok. A klubhelyiséget és a konditermi részt is korszerűsítették, ebben a mosonmagyaróvári önkormányzat és nagyon sok helyi vállalkozás is segítséget nyújtott. A csónakház vendéglátórészének felújítását és üzemeltetését, valamint a gondnoki feladatok elvégzését egy helyi cégnek adták ki.

Az egyesület két uniós projektben is részt vett szlovák és osztrák partnereivel összefogva. 2010-ben ismét megrendezték a Voluta-bált, a V. Voluta Fesztivált, a VIII. Evezős Óvár Kupát is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félidőben a mosoni belváros átépítése

Félidejéhez érkezett a mosoni városközpont funkcióbővítő átépítése. A mintegy 725 milliós beruházáshoz több mint 500 millió forint támogatást nyert Mosonmagyaróvár. Tovább olvasom