Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Evezősök hétvégéje

Az ország minden részéről és külföldről is érkeztek evezősök Mosonmagyaróvárra, a hétvégén első alkalommal megrendezett Voluta nemzetközi vízi fesztiválra. A sárkányhajóversenyen a Kisalföld csapata is vízre szállt.

Hatalmas érdeklődés kísérte a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület által a hétvégén első alkalommal megrendezett Voluta nemzetközi vízi fesztivál. A hétvégén több mint félezer, az ország különböző részéről, illetve Ausztriából érkezett evezős, kajak-kenus, sárkányhajós, gondolás találkozhatott, versenyezhetett egymással.

A program a Leitha-Lajta elnevezésű túrával kezdődött, aminek keretében a találkozóra érkező hajósok Bruckneudorfból (Királyhida) a Lajtán ereszkedtek le Mosonmagyaróvárig.

Hatalmas sikerrel zajlott az „Ébred a sárkány!" elnevezésű sárkányhajóverseny.
Összesen huszonkét csapat – köztük a Kisalföld sárkányhajósai is – mérte össze tudását a fél kilométeres távon. A szoros küzdelemben végül a mosonmagyaróvári tűzoltók, illetve a „Paff, a bűvös sárkány" nevű, helyi fiatalokból álló csapat érte el a legjobb eredményt.

A hétvége folyamán volt még üldözéses verseny a Mosoni-Dunán három kilométeren Moson és Magyaróvár között, kajak-kenu és gondolaverseny is, aminek keretében egy új sportág, a velencei evezés mutatkozott be. A rendezvényen találkozhattak az érdeklődők az óceánátevező Pálos And-
reával és és Rakonczai Gáborral, akiknek a szervezők a Malom-ági Lajtán végigevezve mutatták meg Mosonmagyaróvárt.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három-esélyes jegyző-pályázat

Mosonmagyaróvár korábbi jegyzőjének jogviszonya közös megegyezéssel februárban megszűnt, azóta az aljegyző látja el feladatát. Az önkormányzat év elején pályázatot írt ki a poszt betöltésére. Akkor a három jelentkező közül a bizottság egyet támogatott, s személyére tett javaslatot a testületnek. Az ő pályázatát azonban az utolsó pillanatban a polgármester levette napirendről. Tovább olvasom