Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Év végére egyesületté alakul az üzletkör

Vonzóbbá tenni a magyaróvári belvárost a városlakók és turisták számára – többek közt ez a cél hívta életre még idén tavasszal a Belvárosi Üzletkört, mely várhatóan az év végére egyesületté alakul.
Tavasszal alakult a magyaróvári belváros kereskedőit és vendéglátóit tömörítő Belvárosi Üzletkör. Elindították a sikeres Kult-Utca programsorozatot, melyen hétről hétre tematikus rendezvénnyel csalogatták a sétálóutcába a látogatókat, a csatlakozó üzletek hosszabbított nyitva tartással és kedvezményekkel kedveskedtek. A további tervekről és elképzelésekről dr. Kovács Éva leendő egyesületi elnököt kérdeztük.

– Önkéntes mozgalomként indultunk, év végére egyesületté alakulhatunk. Ehhez elkészült az alapító okirat, várjuk a rendes vagy pártoló tagok jelentkezését, akár vállalkozóként, akár civil személyként. Ez a forma az egységet is jelenti, hogy együtt szeretnénk tenni a magyaróvári belvárosért. Azt reméljük, hogy egyesületként jobban tudjuk hallatni a hangunkat, elérni kitűzött céljainkat és pályázatokon is indulhatunk a terület szépítéséért, egy élvezhetőbb városképért – fogalmazott dr. Kovács Éva.

Dr. Kovács Éva: Már csak a szükséges engedélyre várnak az örökségvédelmi hivataltól a kovácsoltvas cégérek. Háttérben a foghíjtelek, ahol tavasszal játszóteret alakítanak ki.
Dr. Kovács Éva: Már csak a szükséges engedélyre várnak az örökségvédelmi hivataltól a kovácsoltvas cégérek. Háttérben a foghíjtelek, ahol tavasszal játszóteret alakítanak ki.

A leendő civil szervezet vezetője szerint a Kult-Utca programsorozattal sok időst és fiatalt, turistát és helybelit vonzottak a belvárosba. Együtt vállalták a Belvárosi Virágút ágyásainak gondozását, és kezdeményezésükre több új utcabútort helyeztek ki a sétálóutcán. A Magyar utcai üres telek felújítása is elindult: a falon már most egy felfestett utcarészletet láthatunk. Tavasszal folytatódik a terület parkosítása és játszóteret is kialakítanak itt.

– A térrendezés mellett a közlekedésben is változásokat remélünk. Megoszlanak arról a vélemények, hogy a Magyar utcának sétálóutcának kell-e lennie. Szeretnénk, ha a belváros mellett lenne egy buszos parkoló, hogy a turisták számára is megközelíthető legyen a belváros, illetve a parkolási gondokat is orvosolnánk – sorolta dr. Kovács Éva, s hozzátette, a Téli Fesztivállal kapcsolatos megjegyzéseiket (például arról, hogy a faházak hová kerüljenek) is eljuttatták a szervezőkhöz.

Az új évet új erővel és új formában kezdik majd meg – folytatva a Kult-Utca sikeres programjait. Addig is a Márton-napi örömök programra invitálnak a napokban. Kávézó, étterem, cukrászda, ruházati bolt is várja vendégeit a hétvégén és hétfőn. Ma délelőtt a halászi Szent Márton Általános Iskola műsora tekinthető meg a Magyar utcán. Hétfőn a Hildegárd-óvodások este fél 6-kor kezdődő lámpás felvonulása után közös éneklésre hívnak mindenkit a Szent László térre.

Olvasóink írták

  • 1. sylvice 2013. november 11. 20:02
    „A kovácsoltvas cégérek elhelyezéséhez az örökségvédelmi hivatal engedélye kell, bezzeg a nemzeti trafikok engedély nélkül kirakhatták a műanyag förmedvény "cégéreket" műemlék jellegű területeken is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adósság nélkül tervezhetnek

Soha nem látott távlatokat nyit meg Mosonmagyaróvár számára a jövő évi költségvetés. Tovább olvasom