Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

EuroVegas – Visszatértek a Hard Rock vezetői

Jim Allen, a Hard Rock International elnöke és Brad Buchanan alelnök múlt szombaton Budapesten a Nemzetgazdasági Minisztériumban és Mosonmagyaróváron szűk körben mutatta be az EuroVegas-projektet.
Információink szerint az első ütemhez szükséges hitel rendelkezésre áll, ám a görög államcsőd és az euróövezeti válság miatt kivárnak az amerikaiak.

"Hogy miért volt szüksége a Hard Rocknak az osztrák partnerre? Úgy láttuk a legjobbnak, ha közösen vállalunk kockázatot: a szerencsejáték nemzetközi üzlet, melyben mindig lesznek újabb lehetőségek" – mondta Jim Allen, a Hard Rock International elnöke még 2009 júliusában az amerikai CNBC televíziós csatornán.

Mindez néhány héttel azután történt, hogy a Hard Rock Budapesten bejelentette: beszáll a bezenyei EuroVegas-beruházásba (Kisalföld, 2009. július 27.).

Látványtervek már időtlen idők óta vannak EuroVegasról.
Látványtervek már időtlen idők óta vannak EuroVegasról.


A nagy befolyású amerikai üzletember azóta nem jött Magyarországra. Szombaton azonban nemcsak ő, hanem Brad Buchanan, a Seminole Hard Rock Entertainment alelnöke is Magyarországon járt. Információink szerint Budapesten a Nemzetgazdasági Minisztériumban tartottak prezentációt, valamint a mosonmagyaróvári városházán is szűk körben bemutatták terveiket.

Úgy tudjuk: az első ütem finanszírozása lehívható lenne, s ebben a svájci Credit Swiss Bank is partner, ám az amerikaiak – közös kockázat ide vagy oda – egyelőre kivárnak. Ennek oka az euróövezet válsága, különösen a görög államcsőd. Egyelőre azt figyelik, más európai országok is belesodródnak-e a financiális krízisbe, s ez Magyarországot miként érinti.

A Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztályán is érdeklődtünk a szombati tárgyalásról: onnan azonban lapzártánkig nem kaptunk választ.

Ami érdekesség: a beruházásban érintett két településen, Bezenyén és Hegyeshalomban nem tudtak a mosonmagyaróvári prezentációról, őket nem hívták meg a rendezvényre.

"A projekt első ütemének finanszírozása megoldódott" – erősítette meg Fekete László, az EuroVegas kommunikációs feladatait intéző Heart Communications képviselője, aki szerint a részletek nem publikusak.

A Kisalföld a Hard Rock vezetőinek budapesti és mosonmagyaróvári látogatásáról is kérdezte: választ későbbre ígért, ugyanis az ügyvezető, Alfred Supersberger éppen a tengerentúlon tárgyal.

Olvasóink írták

 • 8. zöldike 2011. szeptember 26. 11:50
  „Pancser!

  Juhi láthatja jól a dolgokat!
  "A projekt első ütemének finanszírozása megoldódott", ez egyben azt is jelenti, hogy a 2.-ra és a továbbiakra nincs forrás. Az eddig esetlegesen befektetett saját pénzüket nem fogják hagyni veszni, majd a kavicsbánya hasznából megtérül!”
 • 7. INVEKTUS 2011. szeptember 25. 17:19
  „pancser a szerencse játék zrt bakkor vete észre hogy a félkaru rablok PÉNZT HOZ A KONYHÁRA
  AMIKOR MÁR KÉSŐ VOL
  :)))))))))))))))))))))))))
  kivitümk 1 gyümit feketén 60 40 be voltunk + 20 ezer pént 1 négyzetméterér :P”
 • 6. pancser 2011. szeptember 24. 14:39
  „Elég sok pénzt öltek már bele, ahhoz, hogy hagyják veszni. Sok embernek a kaszinók világáról csúnya képzeteik vannak, amelyek kb. olyan tévesek, mint amikor valamikor régen a szocializmus kezdetén a Coca Coláról voltak. Ha a kaszinó káros, akkor a lottó meg a lovi is az. A kaszinók világa, sok mindenről szól, de semmiképpen nem a züllésről! Igaz a pénzt el lehet ott cseszni utolsó fillérig is, de ahhoz nem kell kaszinó!”
 • 5. hanak 2011. szeptember 24. 08:47
  „Vajon miért nem építi a SZERENCSEJÁTÉK ZRT kaszinót?
  Mintha egy gigantikus lottózó lenne...benne sok egyéb nyerési lehetőséggel.
  100% Magyar tulajdon, tiszta profit, maradhatna monopólium a szerencsejáték... minden egyéb hazai kaszinót be lehetne tiltatni, és létrejönne egy hatalmas állami kaszinókomplexum, ahol mindenki úgy teszi tönkre az életét ahogy akarja.. :))
  500 milliárdos MOL részvénycsomag helyett már rég megépíthették volna, hosszútávon biztos siker lenne.”
 • 4. juhi 2011. szeptember 23. 16:40
  „"A projekt első ütemének finanszírozása megoldódott." Magyarul sikerült már valamilyen állami vagy eu-s pénzt lenyúlniuk.
  Pancser, ennyire nem lehetsz naiv, hiszel még a mikulásban is?”
 • 3. kenderice 2011. szeptember 23. 14:05
  „moderálva offtopic”
 • 2. pancser 2011. szeptember 23. 13:24
  „Lesz!”
 • 1. westi 2011. szeptember 23. 12:22
  „Ugyan már! Hagyják a dajkamesét!Mindenki jól tudja,hogy sosem lesz ott semmiféle vegas!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogatok Lébényben, városnap Jánossomorján - Hétvége Mosonmagyaróváron

Fogatok Lébényben, városnap Jánossomorján - sok-sok program. Tovább olvasom