Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Eurovegas-per: egy követelést elutasított a bíróság

Idő előtti az LP Beteiligungen GmbH és Rudolf Seyfried volt részvényesek követelése.


Az eredeti szerződés az irányadó, mely szerint a Land Development Holdingnak akkor kell kifizetnie volt részvényesét, ha Eurovegas üzletrészének 80 százalékát értékesítik: így döntött hétfőn a Győri Törvényszék. Seyfried 48 millió eurós követelése ezért még nem esedékes.

Dr. Megyes Géza bíró szerint a Land Development Holding (az Eurovegas Hungary általános jogutódja) – mely tartozik a vételár kifizetésével – esetében a magyar jogot kell alkalmazni. Itt a fizetési esedékesség kérdéséről elmondta: az erre vonatkozó rész kipontozása a 2007-es módosított kontraktusnál egy jóval kisebb szerződés esetén is „finoman fogalmazva, balgaság."

„A szerződő felek akaratát kellett feltárnom: álláspontom szerint a felek biztosan dátumhoz akarták kötni, de nem jelölték meg, nem állapodtak meg, melyik napon válik esedékessé."

Így az első, 2006-os megállapodás lett mérvadó. Ez viszont az Eurovegas részvények 80 százalékának értékesítéséhez köti a kifizetést, mely azonban máig sem történt meg – így a végzés szerint a Seyfriednek való vételár megfizetése is idő előtti lenne.

A bíró arra a kérdésre is választ adott, hogy „mi a helyzet akkor, ha az értékesítés soha nem történik meg?" Ez egyrészt felveti a felperes felelősségét is, mondván Seyfried miért kötött korábban számára kedvezőtlen tartalmú szerződést.

Másrészt viszont utalta arra, hogy érdekeik érvényesítésére „lehet eljárásjog, de akkor másra kell hivatkozni."

Az első rendű alperes, a Centrope Holding esetében a luxemburgi jogszabályok mérvadóak. Ez további bizonyítási eljárást igényel, így ennek kapcsán folytatódik majd a per.

Korábban írtuk:

Idő előtti az LP Beteiligungen GmbH és Rudolf Seyfried volt részvényesek követelése, hogy a bíróság fizettesse meg az Eurovegas kaszinóváros-beruházásban tulajdonolt, majd eladott üzletrészük 48 millió eurós (14,4 milliárd forint) ellenértékét a Land Development Holding Ltd.-del - mondta ki hétfőn meghozott végzésében a Győri Törvényszék.

Megyes Géza bíró közölte, mivel a 2007-es módosításban kipontozva hagyták a fizetés esedékességének dátumát, így a kérdésben az egy évvel korábban kötött megállapodás irányadó, amely szerint akkor kell fizetni, amikor a projekt résvényeinek 80 százalékát értékesítették. Ez viszont mind a mai napig nem történt meg - tette hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépeket kaptak a látássérültek

Tovább olvasom