Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Európai fesztivál a Szigetközben

Lézershow, több tucat DJ és várhatóan több ezer fesztiválozó érkezhet augusztus végén Dunaremetére.
Augusztus 24. és 27. között európai fesztivál színhelye lesz Dunaremete: a Shivamoon rengeteg programot kínáló, impresszív lézershow-val tarkított trance-fesztivál, melyet 12 éve rendeztek meg először Németországban. A szervezők állítólag idén Mexikóba szerették volna vinni a bulit, ám ott kétes volt a kimenetele.

A honlapon már beharangozták

Igaz, a www.shivamoon.de című honlap szerint örülnek neki, hogy Magyarország az új helyszín, mert nagyon szép a környék. A szervezők úgy fogalmaznak: tökéletes környezetben, az osztrák határ és a Duna mellett, Dunaremetén rendezik meg az idei négynapos bulit. Az is kitűnik, hogy leginkább külföldi látogatókban gondolkodnak, ugyanis kiemelik: a szigetközi település 77 kilométerre fekszik Bécstől.

Látványos fesztivált remélnek

A dunaremetei önkormányzat már hónapokkal ezelőtt elkezdte a tárgyalásokat a szervezőkkel, s a testületi jóváhagyás után a szükséges engedélyek beszerzésébe kezdtek. Most ennek is a végső fázisához érkezhetnek: Marovics Géza polgármester szerint, ha minden a terveknek megfelelően alakul, több ezer ember érkezésére számítanak.
– Információim szerint 3–4 pódiumon külföldi DJ-k biztosítják a zenét – kezdte a településvezető. – Különösen este lesz majd látványos a fesztivál, amikor a lézerek bevilágítják a területet. A tervek szerint a platánsortól jobbra eső terület lenne a helyszíne a rendezvénynek. A szervezők szerint külföldről 1500 embert várnak amerikaiaktól a görögökig, s körülbelül ugyanennyi hazai fesztiválozó is érkezhet Dunaremetére. A Shivamoon megrendezése csak erre az évre szól, várhatóan jövőre nem a településen tartják a bulit – mondta a polgármester, aki azért még óvatos a rendezvénnyel kapcsolatban, s az engedélyek kiadására vár.

Új piac felé

A fesztivál már nagy elismerésnek örvend Németországban: igaz, állítólag az utolsó bulin az egyik vécében egy halott csecsemőt találtak. Vélhetően azért jöttek el a szervezők Németországból, mert ott már túl sok és túl népes fesztivált rendeznek, sokba kerül a szervezés és kevés lett a bevételük: így új „piac" felé nyitottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkozásba adnák a kórházi laboratóriumot

Közbeszerzési pályázatot írnak ki a mosonmagyaróvári Karolina-kórház laboratóriumának vállalkozásba… Tovább olvasom