Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Európa 10 legjobb vállalkozása között a Lipóti pékség

Európa 10 legjobb vállalkozása közé sorolták a Lipóti Pékséget és vezetőjét, Tóth Pétert az European Business Awards "Év vállalkozója" díjának rangsorában.
EUROPEAN BUSINESS AWARD 2011, ’ÉV VÁLLALKOZÓJA’ KATEGÓRIÁBAN, A LEGJOBB TÍZ VÁLLALKOZÁS:

Lipóti Pékség [Tóth Péter] – Magyarország
Ficosota Syntez [Krasen Kyurkchiev] - Bulgária
Realex Payments [Colm Lyon] - Írország
Zorlu Holding [Ahmet Zorlu] - Törökország
Maesa Group [Julien Saada & Gregory Mager] - Franciaország
Eurocash [Luis Amaral] - Lengyelország
Macedonian Thrace Brewery S.A. [Demetri Politopoulos] - Görögország
CH&Co Catering Ltd [Robyn Jones, and Tim Jones] – Egyesült Királyság
BRN SLEEP PRODUCTS [Berna Ilter] - Törökország
Youtholding [Emrah Kaya] – Törökország
A kiemelkedő és innovatív vállalati teljesítményt elismerni hivatott díjak elnyeréséért több mint 1350 európai vállalkozás mérette meg magát.
Az European Business Awards (EBA) a kiemelkedő vállalati és egyéni teljesítményt kívánja elismerni Európa-szerte.

Az RSM International hálózat - amelynek az RSM DTM Hungary is tagja – 2011-ben állt e program mellé az EBA keretein belül „Az Év Vállalkozója" díj támogatásával, amely a vállalkozó kifejezés pozitív töltetét elismerve, olyan ember, csapat, közösség, szervezet teljesítményét díjazza, aki valami újat tud alkotni, innovációra képes.

2011-ben az RSM DTM Hungary is részt vett a legjobb, leginkább elismerésre méltó teljesítményű hazai vállalkozások és vezetőik felkutatásában. A válogatás első köre pedig magyar sikert hozott, hiszen az Év Vállalkozója kategóriában a szakmai zsűri a legjobb tíz európai vállalkozó közé sorolta Tóth Pétert, a Lipóti Pékség vezetőjét.

"Mindig pozitív meglepetést okoz, ha egy vállalkozás egy szinte telítettnek mondható piaci szegmensben tud kimagasló eredményt felmutatni, új szemléletmóddal, vagy egy új értékesítési megoldással. Nagyon nagy eredmény, hogy az európai mezőnyben egy magyar társaság ilyen kimagasló értékelést kapott" – összegezte Kalocsai Zsolt az RSM DTM Hungary Zrt. vezérigazgatója.

A Lipóti Pékség sikere több pillére épült.

"Egy klasszikus termék piacán fontos volt a széles választék és kimagasló minőség elérése, mi a kézi technológiára és a hagyományos alapanyagokra alapoztunk, és a megszokott apró termékek helyett hagyományos, nagyméretű pékárukkal jelentünk meg a magyar piacon.

Terjeszkedésünk meghatározó lépése volt az önálló mintaboltok megnyitása, és később a franchise rendszerben működő bolthálózat kialakítása is"- emelte ki Tóth Péter, a Lipóti Pékség ügyvezetője.

A cég pékárui ma már országszerte több mint 170 üzletben kaphatók, a társaság árbevétele 2010-ben meghaladta a 3 milliárd forintot.

A több mint 1350 pályázó vállalkozás közül került kiválasztásra a 10 legjobb cég minden kategóriában, a szűkített lista tagjai közül pedig a szakmai zsűri választhatja majd ki a győztes társaságot, 2011 novemberében.

LIPÓTI PÉKSÉG
A Lipóti Pékséget Tóth József Péter alapította 1992-ben. A kezdetekkor a pékség Szigetközbeli kis boltokat látott el kiváló minőségű, magyar alapanyagokból készülő kenyérrel és pékáruval, majd a kapacitásokat növelve 2004-ben döntött úgy, hogy saját mintabolthálózatot hoz létre. A családi vállalkozás 2010-ben már 105 mintaboltot működtetett Magyarországon, ebből 50 üzletet a fővárosban. A Lipóti Pékség jelen van Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Nagymegyeren, és Rév-Komáromban is, a mintaboltok száma folyamatosan bővül. A társaság 2010-ben alvállalkozóival együtt 750 embernek biztosított munkát, árbevétele elérte a 3 milliárd forintot. Jelenleg a cég az egész ország területén 170 mintaboltot üzemeltet, naponta több mint 80.000 embert szolgál ki.
Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. KoPi 2011. október 29. 16:53
  „Azért, aki igazán jó kenyeret akar enni, az egyszer kóstolja meg a kovásznai vert pityókás kenyeret! Nincs párja a Földön! Egyébként a lipóti kenyér tényleg nagyon finom és térségben a legjobb. Na de az a pityókás kenyér ....... :-)”
 • 25. fortuna54 2011. október 27. 11:19
  „Az érdekes a dologban,hogy a magyarok 2011 ben léptek be a kutatásban és a lipóti pékség,rögtön bekerült az legjobb európai tiz közé.Hát az elötelévö években,vakok vóltak a kutatók? Még annyit,nem irigylem a lipotiak kenyerét,hisz ahol éllek,több órszág kenyeréböl válogathatok. Pancser,azért a múltban vóltak jó kenyeret sütö anyukák,nem kell öket lebecsülni.Ha nálatok ez nem mindíg sikerült,akkor csak sajnálhatlak. Aki szereti a lipoti kenyeret,hozzá jóétvágyat kivánok.Igérem majd ha újbol arra járok,majd megpróbálom.”
 • 24. pancser 2011. október 26. 23:21
  „A "szúnyognak" javaslok igazi tömött nehéz kéthetes házikenyeret, lyukak nélkül, mert nehezményezi a levegőt. Sztem zümmögő barátunk megrekedt valahol, az is lehet, hogy kísértet a múlt kísértete, amit fene se kíván vissza rajta kívül!
  Bravó lipóti pékség, így kell ezt csinálni!”
 • 23. qeu 2011. október 21. 18:57
  „21. Igazad van!!!!!!
  Ennyi irigy embert, mint akik ide írtak. ( Nem azokra gondolok, akiknek másik pékség terméke jobban ízlik, mivel nem vagyunk egyformák.)
  Mindenki előtt adott a vállalkozóvá vállás lehetősge! Meg lehet mutatni! stb.”
 • 22. öröksoproni 2011. október 21. 14:47
  „Ludwig-Mentesi a király egyébként kenyérben, évek óta változatlan minőségű pékáruja van. A megmaradt - nem megromlott!! - készletet pedig ingyen osztja a nagycsaládosoknak.”
 • 21. picher 2011. október 21. 14:09
  „Legtöbb emberből az irigység szól, ha majd utána csináltad, annyit güriztél éjjel mint ő, most már kapja meg az elismerést a munkájáért! Ja igen, mostanra nem kevesebb, hanem több feladata nyomja a vállát, mint eddig, ti meg csak eszitek és kritizáltok!!!!! Még egyszer mondom csináld utána, vagy csinálj jobbat, aztán járjon a szád!!!!”
 • 20. fortuna54 2011. október 21. 13:16
  „Kalocsai ur az idén részt vett a jó kenyér kutatásában,és megtalálta a világhíres lipóti kenyeret. Ez gondolom Kalocsai úr érdeme,nem pedig a lipóti pékségé. Azért elismerem,reklámnak nagyon is megfelel.”
 • 19. RUDI 2011. október 21. 12:48
  „Én jó magam is nagyon megvagyok elégedve a Lipóti Pékséggel finom házi friss ízek amit felkínálnak az üzletekbe. Pékáru, a megfelelő sok sok finomság , és azonkívül az elérhető árak .Lehetőség van fél áron is vásárolni is.Igen is ma a nehéz világba,már egyre jobban hiányzik a házi íz üzletekből ,de ezeket az igazi finomságokat jó részt csak a Lipóti Pékség tudja nyújtani sokunknak.”
 • 18. marcsus78 2011. október 21. 10:14
  „Sajnos valóban sokat romlott a minőség!”
 • 17. dsj 2011. október 21. 09:07
  „Minden fanyalgás ellenére gratula, bár én nem szeretem, és nem is fogyasztom a termékeiket! A Gyarmati pékség kenyere sztem utcahosszal jobb, de hát izlések és pofonok...”
 • 16. kiskukta 2011. október 21. 08:27
  „Egyetértek az előttem szólókkal.Érezhetően romlott a minőség.Sok a felesleges különlegesség.Győrben hál istennek van választási lehetúőség !Van sok kis pékség amit előbb választok mint őket/Gyarmati,Bedő,Pápay,Harnyas Erzsébet stb/ Értékelhetőnek én is csak a parasztkenyerüket tartom.

  Az kétségtelen hogy nagyon jókor volt jó helyen a tulaj és ezt nem lehet tanulni.Megérzett valami piaci igényt és bejött neki.A piac meg majd eldönti hogy meddig és mennyiért...”
 • 15. nagyjancsi 2011. október 21. 08:11
  „"A Lipóti Pékség sikere több pillére épült. "
  Azért ne felejtsük ki azt a szép összeget, amelyet pályázati forrásból nyomott bele. A saját honlapján is elég foghíjas a 1992 és 2004 közötti rész, pedig a lényeg ott van. Ettől függetlenül nagyon örülök a sikernek, csak jó lenne tisztán látni..”
 • 14. Veszettzsiráf 2011. október 21. 07:46
  „Szúnyog, egyetértek. És a pék szót nem biztos hogy jónak tartom. Inkább kenyéripari tömeggyártó. Rendes pék kishazánkban kevés van, és őket nem kell reklámozni.”
 • 13. Coffee 2011. október 21. 02:18
  „És miből lesz a cserebogár? Állami pénzekből!!! :S”
 • 12. révfaluiszúnyog 2011. október 20. 22:07
  „Nem kedvelem a kapzsi pék termékeit. Fölfújt dolog az összes, a különféle ízesített rutyák nem az én világom. Legyen a kifli s a kenyér rendesen tömött, vastag, ropogós héjjal. De a levegőt kifliként eladni kissé túlzás, bár kétség kívül jó üzlet. A kapzsi pék feltalálta, hogy lehet a levegőt pénzért adni. Ezért akár még Nobel díjat is kaphat...”
 • 11. fityesz 2011. október 20. 21:52
  „Itt már gondok vannak,ha valakit ennyire dícsérni kell.”
 • 10. háté 2011. október 20. 21:45
  „Hát igen a tíz legjobb pályázat között a Lipóti pékség. -csak nehogy csődöt jelentsen rövid időn belül.
  Egy-két győri cég hamar milliárdos lett és azóta csődölt.”
 • 9. qeu 2011. október 20. 21:17
  „Gratulálok Péter!
  Lehet nagyot álmondi, ahhoz tenni, tenni, tenni kell!
  Hajrá Lipót!
  Üdvözlet Csornáról.”
 • 8. öröksoproni 2011. október 20. 18:31
  „Nagyon régóta vettük a parasztkenyeret és a pityókásat is, bár nem volt olcsó, de legalább tudtuk, mit eszünk. Az utóbbi 1 évben azonban rettenetesen leromlott a minőség: más az állag, penészedik. Próbáltak persze az eladók szokás szerint engem okolni, biztos nem jó helyen tartom, meg nem jól... ja, persze, hülye vagyok. Azóta nem vásárolok többet Lipóti kenyeret. Folyamatosan kis pékséget keresek, ahol még minőség van. Meg itthon sütünk, de néha a liszt is szörnyű.”
 • 7. végtelen 2011. október 20. 16:28
  „Gratulálok Péternek és csapatának!
  A parasztkenyér szerintem is egyedülálló, reméljük a kritikákat is meghallva tartani tudja a vállalkozás színvonalát!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 éves találkozó Mosonmagyaróváron - fotó

2011.október 15-én a mosonmagyaróvári II.sz általános iskola 1961-ben végzett A és B osztályos… Tovább olvasom