Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Euro Vegas: nyilvánosság elé állnak a befektetők?

A nyugat-dunántúli területi főépítész szerint Beze- nye rendezési terve a jogszabályok szerint nyáron elfogadható, ám ezzel nem oldódnak meg a terve- zett kaszinóváros felépítésével kapcsolatos problé- mák. A település polgármestere egy internetes por- tálon azt állította: júliusban nyilvánosság elé állnak az amerikai befektetők.
Az egyik internetes portálon tegnap megjelent információk szerint a települési rendezési terv júliusi elfogadása után a nyilvánosság elé állnak azok az amerikai befektetők, akik Bezenye és Hegyeshalom közé 140 méter magas toronyházakat, kaszinókat, szállodákat, fürdőt, golfpályát építenének. Amint az az oldalon olvasható: a település polgármestere szerint az amerikai befektetők célorientáltak, sokat azonban nem tudni róluk. A nyilvánosság elé a terület rendezési tervének júliusi elfogadása után lépnek majd.

A polgármester szerint a község képviselő-testületében nincsenek ellenzői a tervnek, így nem lesz nehéz elfogadtatni a dokumentumot, amely az érintett hatóságok előzetes, a beruházás elé különösebb akadályt nem gördítő véleményét is tartalmazza. A tervek szerint a hotelek száznegyven méter magasak lesznek. A befektetők azért ragaszkodtak ehhez a magassághoz, hogy külön attrakcióként kilátót építsenek a tetőre, ahonnan tiszta időben Bécsig, Pozsonyig és Győrig lehet majd ellátni.

Az új város a bámészkodók előtt zárt lesz, és autóval sem lehet behajtani, a gépkocsikat a parkolóházakban kell hagyni. A közeli repülőterekről buszokkal hozzák a turistákat, és kikötőt is terveznek a közeli Dunán. A már megépült autópálya-lehajtóról közvetlenül el lehet érni a szórakoztatóvárost. A beruházást jövőre kezdenék el és tíz év alatt, három ütemben, fejeznék be. A megjelentekkel kapcsolatban a Kisalföld szerette volna megkérdezni a község polgármesterét, ám ő nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

Keresztes Sándor nyugat-dunántúli területi főépítész lapunk február 19-i számában úgy nyilatkozott, hogy a befektetők minden hatósági kontroll nélkül akarják felépíteni a Las Vegas Bezenyét, mivel fejlesztési elképzeléseiket addig nem ismertették a főépítészi irodával, holott a település rendezési tervének módosítását akkor már készítették.
Keresztes Sándor lapunk megkeresésére most elmondta: a tervtanács a közelmúltban tárgyalta az elképzeléseket és nem merült fel ez ügyben különösebb műszaki probléma.

Az észrevételek inkább arra vonatkoztak, hogy egy ekkora léptékű beruházást a megyei fejlesztési koncepcióba és rendezési tervbe, sőt, az országos területrendezési tervbe is be kell illeszteni. Keresztes szerint ez a folyamat hosszabb időt vesz igénybe, ám ez nem gátolja a település rendezési tervének elfogadását.

Az építmények tervezési szakaszában környezetvédelmi hatástanulmányt kell készíteni. Ennek során a főépítész szerint olyan kérdések merülhetnek föl, amik visszahathatnak a község rendezési tervére. Keresztes Sándor úgy véli: a jogszabályok szerint Bezenye rendezési terve nyáron elfogadható, ám ezzel nem oldódnak meg a korábbi problémák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét diszkriminációt emlegetnek a romák

A Mosonmagyaróvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője állítja: több ízben előfordult, hogy nem… Tovább olvasom