Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Euro Vegas: nem lesz Bezenyén földrajzi név a kaszinó- és szórakoztatóközpont

Nem kerül fel településrészként Bezenye térképére az Euro Vegas kaszinó- és szórakoztatóközpont; a település önkormányzata ugyanis csütörtökön leszavazta a beruházó kérését.

Kammerhofer Róbert, a falu független polgármestere a testületi ülés után az MTI-nek elmondta: négyen ellenezték a kérés teljesítését, egy képviselő támogatta, egy pedig tartózkodott.

Múlt pénteki ülésükön több képviselő is jelezte: attól tartanak, hogy ha - Hegyeshalomhoz hasonlóan - önálló településrésznevet kap a beruházás, akár ki is válhat ez a rész a faluból. A beruházó képviselői a múlt heti megbeszélésen azt kérték, hogy vagy Euro Vegas, vagy Bezenye - Euro Vegas névre kereszteljék a területet, mert e nélkül nem tudják a köztudatba már bevitt márkanévvel reklámozni a létesítményt.

"Mi nem akarunk külön községet, várost, ez nincs szándékunkban" - mondta Rada Anikó, a beruházó képviselője. Emlékeztettek arra: évekkel ezelőtt úgy határozott a testület, hogy akkor dönt a kérdésben, ha megvan a beruházás minden szükséges építési engedélye. Márpedig a hatályos jóváhagyások rendelkezésre állnak.

A másfél ezres település független polgármestere akkor arra utalt: volt már rá példa, hogy létrejön egy új településrész, aztán egy idő múlva a különválásra szavaz. Helyettese, a szintén független Kammerhofer Lívia egyenesen arról beszélt: tisztában vannak azzal, hogy a falu "az Euro Vegasból él", és nem szeretné, ha nem ide tartozna a komplexum.

Akkor elhangzott az is, hogy a még nem is épülő létesítmény évi hatvanmillió forintnyi telekadóval gazdagítja Bezenye kasszáját. A beruházó képviselői jelezték: hajlandók visszavonhatatlan jognyilatkozatot tenni arról, hogy nem kívánják elszakítani a területet Bezenyétől, de arra is, hogy vállalják: csak addig használhatják az Euro Vegas területmegnevezést, amíg nem tesznek lépést az elszakadás érdekében.

Olvasóink írták

 • 14. janika 2011. május 09. 06:06
  „Hát, ha jól belegondolunk lehetne ez egy PANCSER-város!-Bizon-ja!”
 • 13. pancser 2011. május 06. 15:06
  „11! Csak nem képzeled, a földhözragadt bezenyei szavazóknak többségükben ők kellettek, meg a csíkos zászló. Kammerhofer névvel vagyunk nagy magyarok egy horvát faluban. Jobban nem is lehetne megkeverni a sz....!”
 • 12. annobon 2011. május 06. 10:24
  „Már hány "száz" éve nyüglődnek ezzel az Euro Vegasszal. Néhai Michael Jacksontól az indiánokon át a polgármesterig. Eleve halott ügy volt, most legalább már beismerték...”
 • 11. Reality 2011. május 06. 08:48
  „A helyettes Kammerhofer Lívia okosan teszi, hogy minden bevételt meg szeretne fogni községünk részére. Javasolom neki ezért, beszéljen a polgármester unokabátyjával meg annak az öccsével, hogy cseréljék át a szlovák rendszámokat magyarra (ha már olyan nagy magyarok) és fizessék a gépjárműadót helyben. Ez is pénz lenne Bezenyének.”
 • 10. AHA 2011. május 06. 07:59
  „Miről beszélünk? Kaszinó város? Elhiszi még valaki ezt a szarságot?”
 • 9. pancser 2011. május 05. 22:26
  „Ismétlem, Bezenyét megeszi a kaszinóváros, az a falu ahhoz képest ami készül csak egy pukkanás. Kammerhoferlandnak sok esélye nincsen, hiába a csíkos zászló!”
 • 8. Floyd 2011. május 05. 21:31
  „Rada Anikó????????!!!!!!!!! Ez is valami Szlo.... .........???????!!!!!!!”
 • 7. pancser 2011. május 05. 21:12
  „Nagy baj ha egy család rátelepedik egy falura. egyébként a bezenyei általános tájékozottságot messze meghaladja a beruházó. A farok akarja csóválni a kutyát. A jövő az, hogy Bezenyét elnyeli a kasznóváros.”
 • 6. Primax 2011. május 05. 19:44
  „Bezenye profitálni akar a "buliból".
  Maximálisan igaza van az önkormányzatnak.”
 • 5. háté 2011. május 05. 19:27
  „Ha hiszel a kufárnak, - elvesztél!
  Ha engedsz, bárhol reklámozhatja magát a Bezenye névvel. - fizessenek, és megint fizessenek.
  Előző polgármester? - mint a többi komcsi, azt csinálta.”
 • 4. széchenyi12 2011. május 05. 19:04
  „nem lesz itt semmi sem!”
 • 3. senkialadár 2011. május 05. 17:47
  „már évek óta megjelenik úgy havonta egy cikk erről az euro vegasról,de én még a falu elején lévő lesz vigasz nevű kiskocsmán kívül semmi vegas témájú dolgot nem láttam,hogy áll az építkezés? lehet valahol nézni a neten?”
 • 2. Reality 2011. május 05. 17:18
  „A falu "az Euro Vegasból él". Ez így igaz! De ! A korábbi polgármesterünk, a Matyi bácsinak köszönhetően. Ez a jelenlegi "polgármesterünk" most jobbikos amúgy csinál valamit? Azon kívül gondolom, hogy balról átment jobbra? Köszönjük Matyi bácsinak a beruházást,és a bevételt, amelyből a községünk tovább fejlődhet.”
 • 1. Accra 2011. május 05. 16:14
  „Jó hely ez a Bezenye: családi vállakozásban vezetik a falut:) A polgi helyettes testvér vagy feleség, netán az édesanya?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatezer-ötszáz veszélyes úthiba 350 kilométeren

A Mosonmagyaróvár környéki utakon felújításra nem, csupán javításokra futja egyelőre a keretből. Tovább olvasom