Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Euro Vegas: még csak a tervezők jönnek

Bezenye–Hegyeshalom - A tervezőcsapat márciusban elkezdi a munkát a Bezenye és Hegyeshalom határában épülő „konténervárosban". Úgy tűnik, az engedélyek beszerzése után első körben most csak két kaszinót és két luxusszállót „húznának fel" a hármas határon.
Bár az internetes oldalukon „már arról szól a fáma", hogy márciusban elkezdődik Euro Vegas kivitelezése, erről egyelőre nincs szó. Ezt erősítette meg a Kisalföldnek Szőke László, Hegyeshalom polgármestere.

„Két héttel ezelőtt a beruházás tervezőmérnöki csapatával, valamint a megyei főépítésszel és a Regioplan tervezőirodával megbeszélést tartottunk a polgármesteri hivatalban. Ezen elhangzott: márciusban »beüzemelik« a felállított konténereket, ott elkezdődik a tervezői munka. A területre most vizet, villanyt kötnek be." A polgármester tudomása szerint a felállított hat-nyolc konténernél nem is lesz több a területen. „Állítólag a látványterv és a makett is a tervezői komplexumban látható majd." Néhány hete számoltunk be arról, hogy még milliárdok és jó néhány engedély kell az Euro Vegas kivitelezése elkezdéséhez: telekegyesítésre, a vasút és a közút áthelyezésére, régészeti feltárásra és környezetvédelmi hatástanulmányra lenne szükség.

A szárnyra kelt hírek szerint a mostani elképzelés szerényebb a korábbinál: öt helyett mindössze két kaszinó és két luxusszálloda épül, tízmilliárd helyett mindössze 700 millió eurót fektet be a beruházó. A további építkezésekről csak az eredmények függvényében döntenek. Szőke László szerint Hans Asamerék évek óta hangoztatják: több ütemben épülhet fel Euro Vegas, de az első ütemben megvalósuló komplexumok önállóan is működnek majd. Az idő azonban sürgeti a tervezőket: a Pénzügyminisztérium koncessziójának egyik kitétele ugyanis az, hogy 2011-ig megkezdik Euro Vegas üzemeltetését.

Olvasóink írták

  • 2. Cseter János 2008. február 20. 10:03
    „A Magyar Föld nem eladó! Lassan már feledésba merűl ez Népakarat!
    Hisz egy évtizede akár I.II. osztályú búzaföldek helyén ma már bevásárló központok és külföldi érdekeltségű, sőt bér-rabszolgatartó telepek működnek! Természetesen nem lehet azt mondeni, hogy nem tudatosan szervezték meg a kültelket beltelkesítését, majd szerintük a felvásárot földeket jó haszonnak továbbadták! Mit nekik a magyar föld? Hisz voltak olyan pribéket, akik letörték a magyar termék árát, és a termelők kedvét! Vajon tudatosan engedte a mindenkori kormányhatalom? Lessz Vigaz a Magyar "cselédnek" a villogó fényes paloták mellet vajon megtürik majd a füstös csehókat is, ahol a Magyar volt gazda elissza a földjei árát?”
  • 1. et 2008. február 16. 09:48
    „Csigatempó!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák fricska a magyaroknak a Duna-konferencián

Mosonmagyaróvár - Szigetköz-Csallóköz Duna mellékág rendszerének rehebilitációs javaslatairól szóló… Tovább olvasom