Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Euro Vegas és sóderbáró

„Fogyasztási mámor a pusztán" címmel számolt be a magyarországi Bezenye körzetébe tervezett szórakoztató- és bevásárlóközpont tervéről a Format című osztrák hetilap.
A gazdasági folyóirat legfrissebb számában „Las Vegas gigantomániás uniós változatának" nevezte a Hans Asamer osztrák üzletember által 330 hektáron megálmodott létesítményegyüttest.

A lap által csak sóderbárónak nevezett felső-ausztriai üzletember elmondta: az egész beruházás – amely ötcsillagos szállodát, élményparkot és 48 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot is magában foglal – 700 millió euróba kerül, melyből 470 millió eurót a „kaszinóváros" megteremtésére fordítanak. A bevásárlóközpont jóval hosszabb nyitva tartással működik majd, mint a hasonló ausztriai létesítmények: az év minden napján nyitva tart, ami 65 nappal hosszabb működtetési időt jelent egy év alatt, mint Ausztriában.

Azt is megszellőztették, hogy kezdetben Michael Jackson popsztár apja is üzleti érdeklődést mutatott a magyarországi beruházás iránt, ám helyette a szerencsejáték-iparban gigásznak tartott amerikai Ellis Gaming vállalat lett a beruházás egyik partnere. Ez a cég évi 12 milliárd dollár forgalmat ér el. A Format szerint a Budapesten székelő Lukale Investment and Development AG, valamint a Doxeon Investment und Consulting Ltd. is részt vesz a beruházásban. Érdekesség, hogy a Lukale egyik jogi képviselője Dieter Böhmdorfer volt osztrák igazságügy-miniszter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Flórián-nap: jutalmak, előléptetések

Jutalmak és elismerések kiosztásával ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg védőszentjükről, Szent Flóriánról a mosonmagyaróvári tűzoltók pénteken. Grósz József alezredes, mosonmagyaróvári parancsnok ünnepi beszédében hangsúlyozta: a tűzoltóság élvezi a lakosság megbecsülését, munkájukat elismerik.
Tovább olvasom