Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Euro Vegas a téeszben

Gyanús milliárdos cég, Kajmán-szigeteki és bezenyei bejegyzésekkel.

Miközben az ausztrál médiamágnás James Packer nevét is bedobták, mint a bezenyei Euro Vegas egyik lehetséges befektetőjét, kiderült: a koncesszió elnyerése után tavaly novemberben egymilliárd forinttal alapított Euro Vegas Hungary Szórakoztató és Kaszinó Zrt. székhelye a bezenyei mezőgazdasági szövetkezet gépműhelye és irodaháza.

Mint megírtuk, az angol Daily Telegraph a múlt héten arról számolt be: londoni fedezeti alapokat igyekszik rábírni egy befektetési bank arra, hogy szálljanak be az Euro Vegas finanszírozásába. A Crédit Suisse 137,5 millió eurót kíván felhajtani fedezetialap-kezelőktől és intézményi befektetőktől.

A partnerek között említik az ausztrál fontmilliárdos médiamágnást, James Packert is. A hírek szerint a „helyi partnernek", az Asamer-csoportnak 20 százaléka lenne a vállalkozásban, miután 80 százalékot eladna a többi befektetőnek. Packer egyébként Szingapúrban épített már egy kaszinókomplexumot, nemrégiben pedig az amerikai szerencsejáték-üzletbe is beszállt: 19,6 százalékot birtokol egy Las Vegas-i kaszinóláncban.

Napokon belül megállapodás?

Érdeklődésünkre Schmatovich Mátyás korábbi bezenyei polgármester mindössze annyit mondott: figyelemmel kíséri továbbra is az eseményeket, s úgy tudja, napokon belül megállapodás születhet. Állítólag „vegyes társaság" fektethet be az Euro Vegasba: többek közt amerikai és izraeli üzletemberek. Hans Asamertől viszont még ennyit sem tudtunk meg, korábban titkárnője csak visszahívást ígért – múlt péntekre.

A cégbejegyzés titkai

S most jöjjön a pillanatnyi magyar valóság Euro Vegas-ügyben. A Kisalföldhöz kerültek a tavaly novemberben a koncesszió megszerzése után létrejött Euro Vegas Hungary Szórakoztató és Kaszinó Zrt. cégbejegyzési adatai. Már a székhely feltüntetésénél meglepődtünk: az Ady utca 47. alatt ugyanis a telefonkönyv szerint a bezenyei mezőgazdasági szövetkezet gépműhelye van. A helyszínen valóban gépeket és egy félig kész épületet találtunk.

Tálos Jenő, a szövetkezet elnöke azonban elmagyarázta a helyzetet. „A bezenyei szövetkezet központja az Ady utca 47. alatt található: azonban a gépműhelytől nem messze lévő kisebb irodaépületünk is ezen a címen van bejegyezve. Az Euro Vegas jogi képviselőjével szerződést kötöttünk, az épületen belül bocsátottunk rendelkezésükre egy kis irodát, ide érkezik a postájuk is" – mondta.

Egymilliárdos tőke

De visszatérve a cégbírósági bejegyzésre: eszerint a cég tevékenysége szerencsejáték, fogadás, fő tevékenysége az étkezőhelyi vendéglátás, alkotó- és előadó-művészet. Jegyzett tőkéje egymilliárd forint. Igazgatósági tagjai Johannes Asamer, Andreas Asamer és dr. Lascsik Ágoston. A felügyelőbizottság tagjai: a salzburgi Alfred Supersberger, a seewalcheni Rudolf Seyfried és a gmudeni Paul Höretzeder. „A részvényes adatai" címszó alatt egy kajmán-szigeteki címet és bejegyzést találunk.

Háttér

A beruházás kapcsán egy másik céget is említenünk kell: az Ipari Park Hegyeshalom Kft.-ből 2004-ben lett Euro Vegas (Entertainment és Casino Park Szolgáltató) kft.-t. Ennek székhelye Mosonmagyaróváron, a Régi vámház téren található. Az 1999-es bejegyzés szerint a cég tevékenysége rendkívül sokrétű: a műanyag termékek gyártásától egészen az ingatlanberuházásig tart. Az utolsó bejegyzés szerint jegyzett tőkéje 556 millió forint. A cégjegyzésre jogosultaknál egy amerikai név is feltűnt: Asameren, Supersbergeren kívül a Las Vegasban élő John F. Groom. A tagok adatai között 2007 januárjától a Kajmán-szigetekre bejegyzett Euro Vegas Hungary c/o Stuarts Services Ltd. szerepel.

Cséfalvay Attila

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontják a pusztuló bérlakásokat

Lebontják a Hámán Kató utcában lévő rendkívül leromlott állapotú önkormányzati bérlakásokat. A… Tovább olvasom