Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Euro Vegas: a spanyol hasonlat

Bezenye - Az El Periódico de Aragón című spanyol lap szerint a bezenyei Euro Vegasban a befektetők új típusú, a spanyol Gran Scalához hasonló komplexumot és játékkaszinókat szeretnének felépíteni.
A Bezenyére tervezett Euro Vegas kapcsán hónapok óta nem érkeztek hírek: legutóbb májusban számoltunk be arról, hogy a Hans Asamer a vállalkozás 80 százalékát eladná egy befektetői csoportnak, melyet többek közt az ausztrál milliárdos James Packer neve fémjelez. A spanyol El Periódico de Aragón című lap úgy tudja: az International Leisure Development ötletének mintájára szeretnék elkészíteni Euro Vegast is.

S hogy miként kerülnek a spanyolok a képbe? Nos, a fenti befektetői csoport Zaragoza keleti végébe tervezte az úgynevezett Gran Scalát, egy 2025 hektáron elterülő létesítménykomplexumot. Európa legnagyobb szórakoztatókomplexumának terveit néhány hete mutatták be, melyben négy parkot egyesítenének négy központtal. Itt a harminckét kaszinó és hotel mellett többek közt múzeum, koncertterem, operaház, színház és golfközpont is épülne.

Hasonlót szeretnének: Bezenyén a Gran Scalához hasonló komplexum valósulhat meg, négy sarkában a központokkal – írta a spanyol lap.

A beruházás egyik apropóját adja, hogy az Expo 2008 házigazdája Zaragoza lesz.

A spanyol lap egy teljes oldalon részletesen foglalkozik a bezenyei Euro Vegas helyzetével, terveivel, s összehasonlítja a két létesítményt.

„Az Euro Vegas összetett koncepciója hasonló a Gran Scaláéhoz, habár más dimenzió" – írja a lap, utalva ezzel arra, hogy a spanyol beruházás jóval nagyobb lenne a magyarnál. Bezenyén főként amerikai pénzből, míg Zaragozában angol forrásból valósulhat meg.

Olvasóink írták

 • 4. Cseter János 2008. február 19. 10:01
  „Emberek "LESS VIGASZ"! Külterületekből, beltelek! Mindjárt fel meg a telek ára! Naná, hogy valakik nagyon jól járnak! Lehet, hogy még golf labda termés is várható. De hát holvolt ez nem így? Volt kitől tanúljanak, csupán most más a neve. Üzlet az üzlet. Névadó meg van bőven, balek meg mégtöbb.Hol a falú érdeke? Ha meg élik talán rájönnek.”
 • 3. wuki 2007. december 13. 09:32
  „Piros, páratlan, ALL IN!”
 • 2. Abrafax 2007. december 13. 09:21
  „Az Euro Vegas és a szigetközi rehabilitáció a mi négyes metrónk.
  Sok politikust fog eltartani és elkoptatni, mire véglegesen nem lesz belöle semmi.”
 • 1. dogó 2007. december 13. 08:46
  „A hegyek vajúdtak és egereket szültek. Az egész sok hűhó semmiért, de némi spekuláció sem kizárt. Hol fog itt többezer ember Las Vegast játszani, amikor kilóg a fenekük a nadrágból”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos gázolás a 86-os főúton

Jánossomorja - Egy 43 éves hegyeshalmi asszonyt gázolt halálra egy személyautó szerda kora reggel a… Tovább olvasom