Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Euro Vegas: februárban kezdhetik

A bezenyei Euro Vegas rulettkerekeinek forgására még várni kell, a nyitásra csak februárban van esély.
A bezenyei Euro Vegas rulettkerekeinek forgására még várni kell: a szerencsejáték állami monopólium, s ennek a koncessziónak a megszerzésére a Kisalföld információi szerint februárban van csak esély. A százmilliárdos üzlet beruházói ígéretük ellenére még mindig nem álltak nyil- vánosság elé.

Több milliárd forintot áldoztak a befektetők már Euro Vegasra, ám a látványos építkezésekre még várni kell. A tervek szerint jövő tavaszig. A szerencsejáték ugyanis állami monopólium, így a fogadásokhoz „központi" engedély szükséges.

Egyelőre az első ütemben egy szálloda épülhet meg a Bezenye és Hegyeshalom közé tervezett kaszinóvárosban, ugyanis egy tavaly elfogadott törvény szerint a mezőgazdasági területen egy hektárra legfeljebb 15 ember „juthat". Euro Vegasba 30 ezer embert várnak, s hektáronként száz emberrel számolnak, emiatt törvénymódosításra lehet szükség.

A külföldi befektetők néhány hónapja újabb félmilliárd forintot áldoztak az Euro Vegas megépítéséhez szükséges engedélyek beszerzésére: összesen már másfél milliárdot. Az első ütemben – melyhez az előírtnál kisebb népsűrűség miatt még nem szükséges a törvénymódosítás – a tervek szerint mintegy 400 millió dolláros (100 milliárd forintos) beruházás valósul majd meg, amely később várhatóan tovább bővülhetne. A rengeteg eddigi pénzráfordítás, hivatalos procedúra és a szakhatósági engedélyek után az összköltség körülbelül 1,7 milliárd dollárra nőhet.

Tizenkétezren dolgozhatnak a kaszinóvárosban

A végső kiépítés után pedig a 350 hektáros térségben akár harmincezer vendég is szórakozhat egyidejűleg a komplexumban, ami így tizenkétezer embernek biztosít majd megélhetést. A második ütemben a szállodák bővítése mellett termálfürdőket és logisztikai központot építenek. A tervek szerint a szabadidőközpont 30 ezer gépjárművet fogad majd naponta – ennek kétharmada autóbusz –, amihez elegendő parkolót is biztosítanak. A hotelek szolgáltatási szintje a magyarországi négycsillagos kategóriának felel majd meg.

Februárra koncesszió?

A befektetők reményei szerint jövő tavasszal az első kapavágást is elkezdhetik a magyar és szlovák határhoz közeli területen: a szerencsejátékra vonatkozó állami koncessziót februárban kaphatják meg, ezután indulhat el a munka. A beruházók személye és konkrét terveik – bár azt már szeptemberre, a helyi rendezési terv elfogadása után ígérték – továbbra sem nyilvánosak: Euro Vegas felépítésének módját továbbra is titokként kezelik az illetékesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem támogatják az átadást

Jánossomorja önkormányzata falugyűlést tartott. A panaszok ügyében születtek megoldási javaslatok, ám a polgármester leszögezte: nem lesz népszavazás. Hanságliget marad. A jánossomorjai önkormányzat viszont testületileg úgy határozott, hogy nem támogatják Hanságliget átadását. Bősárkány viszont a Hipp Kft.-vel együtt szívesen fogadná a ligetieket. Tovább olvasom