Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Esőzések után járhatatlan az Óvoda köz a lakók szerint

Az Óvoda köz lakói szerint hiába fordultak problémájukkal az illetékesekhez amiatt, hogy utcájuk minden esőzéskor járhatatlanná válik a felgyülemlő víz miatt. A városházán nem tudtak a problémáról, ám most ígérik: utánajárnak és intézkednek.
Az Óvoda köz felháborodott lakói keresték meg szerkesztőségünket, miután a hét eleji esős napot követően ismét víz alá került utcájuk. A szűk kavicsos utca egyik végét teljes szélességében elárasztotta az összegyűlt esővíz, az ott élők gyalogosan nem tudtak hazajutni száraz lábbal.

Az utcában lakó Drobilits Jánosné mint mondja: több szomszédjával közösen fordultak már gondjukkal az önkormányzathoz, képviselőhöz és minden más fórumon jelezték az áldatlan állapotokat. Az asszony lapunknak elmondta: több mint tíz éve folyamatosan visszatérő probléma az utca elején felgyülemlő csapadékvíz. Már kiadós eső sem kell ahhoz, hogy járhatatlanná váljon az utca. Ráadásul az összegyűlő csapadékvíz rendre elönti a pincéjét is.

Az utca elején összegyűlő csapadékvíz hosszú ideje minden esőzéskor elárasztja az Óvoda közt – ahogyan most is.
Az utca elején összegyűlő csapadékvíz hosszú ideje minden esőzéskor elárasztja az Óvoda közt – ahogyan most is.

Az így keletkező kárt pedig nem fedezi a biztosításuk. A lakók állítása szerint hiába jelezték a problémát az illetékeseknél, nem történt előrelépés. Pedig szerintük elég lenne, ha az utca elején megsüllyedt talajt feltöltenék.
A lakók felvetésére Cselovszki György, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta: nem tudnak erről a problémáról, nem érkezett jelzés amiatt a városhá-
zára. Az osztályvezető hozzátette: az Óvoda közi panaszról most értesültek. Ennek nyomán utánajárnak a problémának és megteszik a szükséges intézkedéseket.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. pancser 2012. október 23. 20:37
  „21. Contar 2012.10.23. 16:14
  Annak a megoldása együtt jár az útépítéssel. Sok sikert a pályázathoz!”
 • 21. Contar 2012. október 23. 16:14
  „Csak egy kérdés. ha le lesz aszfaltozva az út, az hogyan oldja meg a problémát? Felszívja a vizet ?”
 • 20. pancser 2012. október 21. 20:42
  „Azt felejtik el néhányan, hogy hivatalok a mi, hangsúlyozom a mi hivatalaink, a városlakóké. Következésképpen az itt néhány esetben elhangzott minősítések minden adófizető polgár, akik a hivatalokat fenntartjuk az adónkból, sértése is egyben. Vannak aki ezt nem tudják, valami fordított észjárással vélekednek.
  A lényeg az, hogy mindent félretéve pályázzanak, ahogy javasoltam, ez a az elvárható minimum, ha a saját utcájuk helyzeten javítani akarnak.”
 • 19. csaga 2012. október 21. 19:04
  „Ja,és még valami:ne vádaskodj igy !!!!”
 • 18. csaga 2012. október 21. 18:46
  „Így igaz!Biztos hogy bennfentes.De tudjátok, hogy mindíg az szavatkozik aki bűnös.”
 • 17. babyangyal 2012. október 21. 15:26
  „Pancser te tuti ott dolgozol mert minden írásodban az jön le ,hogy mindenki hülye,lusta ,semmirekellő.Bezzeg akik a hivatalban dolgoznak azok tökéletesek.Ja és ha történik ,hogy valaki az újsághoz fordul az nem lejáratás.”
 • 16. pancser 2012. október 20. 21:58
  „15. Szerecsendió 2012.10.20. 19:43
  Valaki nem mind igazat, vagy az újságnak író vagy a hivatal. Miért hinnék akármelyiknek? A dolog úgy jött le, hogy a lakó állít valamit, meg a városháza is, ők nem tudtak eddig problémáról. Más lenne a helyzet, ha egy levelet írtak volna a panaszosok.
  És még valamit tőled:
  "És még egy fontos gondolat: korábban még az is szóba került, hogy az itt lakók saját költségükön leaszfaltoztatják az Óvoda közt. Erre érdekes módon azonnal jött az elutasító válasz, hogy szó sem lehet róla, mert a (köz)terület az önkormányzathoz tartozik. Nevetséges..."
  Ebben a városban minden évben az utcák lakóinak részbeni hozzájárulásával nem egy utcát tesznek rendbe minden évben. Hol van az Óvoda köz pályázata? Tessék pályázni, van rá lehetőség és lesz út mint máshol is lett, meg lesz is.”
 • 15. Szerecsendió 2012. október 20. 19:43
  „Pancser! Itt egyedül a dilettáns idiotizmusod a felháborító! (bár így már egyértelmű, honnan a neved) Senki nem vádaskodik, senki nem ken senkire semmit. Mivel a hivatalos út nem vezetett eredményre, ezért néhány ember egy nyilvános fórumon jelezte a problémáját, senki egy szóval nem mondta, hogy ez vagy az az ember hibás! Nem is értem ezen mit nem tudsz megérteni. Ez a cikk magyarul, még csak nem is többszörösen összetett mondatokban lett megírva. Mindenki másnak teljesen egyértelmű, egyedül te találsz benne olyat, ami nincs...

  És ha már vádaskodás: honnan jössz te ahhoz, hogy bármiféle háttérinformáció nélkül rendes tisztes polgárokat hazugnak, vádaskodónak nevezz?”
 • 14. Fixum 2012. október 20. 17:29
  „Pancsika... te mindenhol belevakkantassz, -mindenben ?
  Itt két embereke van nonstop, a moderátor és te.”
 • 13. pancser 2012. október 20. 15:32
  „12. Szerecsendió 2012.10.20. 15:13
  Tudod mindenki azt mond amit akar, de mindaddig tiszta az, akire valamit rá akarnak kenni amíg nincs más nyom. Régi közmondás, a szó elszáll...... Az oktalan vádaskodás a nevetséges és felháborító!”
 • 12. Szerecsendió 2012. október 20. 15:13
  „És még egy fontos gondolat: korábban még az is szóba került, hogy az itt lakók saját költségükön leaszfaltoztatják az Óvoda közt. Erre érdekes módon azonnal jött az elutasító válasz, hogy szó sem lehet róla, mert a (köz)terület az önkormányzathoz tartozik. Nevetséges...”
 • 11. Szerecsendió 2012. október 20. 15:08
  „10. A hozzászólásod tökigaz, csak épp semmi köze ehhez a cikkhez/ügyhöz. Már egyszer leírtam, most megteszem újra: Az információ TÖBBSZÖR is eljutott az illetékesekhez (az általad említett kijelölt úton!!), csak őket ez nem érdekelte. Nyilván most nem azt fogják lenyilatkozni, hogy igen tudtunk róla, csak épp sz.rtunk rá. Senki nem vádaskodott és lejáratás sem történt, mindössze annyi, hogy valakik megunták az évek óta történő várakozást és hitegetést és egy másik -VÁLASZTHATÓ- fórumhoz fordultak. Sajnos majdnem biztos vagyok abban, hogy változás ezután sem fog történni, legfeljebb annyi, hogy a "nem tudtunk róla" helyett más kibúvót találnak majd ki.”
 • 10. pancser 2012. október 20. 13:05
  „9. Szerecsendió 2012.10.20. 12:17
  A dal arról szól, hogy a kijelölt utakat kell járni ha valami probléma adódik. Vádaskodni, a hivatalokban dolgozó embereket lejáratni, hogy egy lépést sem tettünk, hogy legalább a bajunkat a tudomásukra hozzuk, ez a felháborító. A hivatalokban nem hazugok, nem csalók, hanem tisztességes emberek dolgoznak többnyire jól. Köztük is van, lehet aki nem egészen olyan mint amilyennek lennie kéne, akárcsak az Ön munkahelyén!”
 • 9. Szerecsendió 2012. október 20. 12:17
  „Pancser! A szüleim abban az utcában laknak, hidd el, jó néhányszor jelezték már az illetékeseknek a problémájukat (nem is értem honnan feltételezed ennek az ellenkezőjét). Azt gondolom információ hiányában inkább ne írj arról, hogy ki mit miért csinál, illetve nem csinál. Ezt az utcát (bocsánat csak Köz) le kellene végre betonozni úgy ahogy arra az ott élők már évekkel ezelőtt ígéretet kaptak és a probléma egy csapásra megoldódna. Nyilván vannak ennél jóval égetőbb problémák is, de tudod: mindenkinek a sajátja a legnagyobb.”
 • 8. pancser 2012. október 19. 22:31
  „7. csaga 2012.10.19. 19:29
  Igen, van akinek mindig van problémája így születtek, a kisujjukat sem mozdítják. Vannak aki kiássák az árkot, hogy ne a házukba folyjon a víz. Mások ha egy gyors zápor hirtelen lezúduló 50 mm-je veszélyezteti a garázsukat, pincéjüket egy kis aknával meg egy búvárszivattyúval megoldják a kérdést. Ha mégsem sikerül felemelik a telefont és hívják a tűzoltókat, de nem a polgármestert hibáztatják. Erre születni kell. Az adófizetők pénzéből fenntartott intézményeket senki nem sajátíthatja ki, de néhányan sportot űznek ebből.
  A többségnek tényleg nincsen fogalma egyes panaszhelyekről, mert nem zaklatják piti, saját kezűleg is megoldható dolgaikkal őket.”
 • 7. csaga 2012. október 19. 19:29
  „Fogalmatok sincs mi zajlik a hivatalos utakon.Nálunk még nagyobb probléma van!Évente három-négy levelezés van a hivatal és közöttünk,még sincs normális megoldás a mai napig. Erről ennyit.Nagyon is jól tették!!!!!!!”
 • 6. 01010 2012. október 19. 18:41
  „Ma már az út szélén ki van ásva az árok amit a Sarkon épült társasház betemetett.....
  A sarkitársasházparkolója le van burtkolva de az esővíz az említett útra folyik ( magánterületről ) .... miért a polgármesteri hivatal a hibás ??”
 • 5. pancser 2012. október 19. 14:34
  „A "kis eső" 34 mm volt!”
 • 4. pancser 2012. október 19. 09:58
  „2. csaga 2012.10.18. 22:00
  Ez nem igaz, nem is lehet, hiszen meg sem próbálták.”
 • 3. kocsoggorog 2012. október 19. 08:32
  „Igaza van pancsernak, nem az újsághoz kell szaladni, hanem a hivatali úton elindulni, az a célravezetőbb. Az újságot csak a sztory érdekli, a megoldásban nem segít.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMR – Üzlet és társadalmi felelősség

„SMR a gyermekekért" címmel első alkalommal rendezett jótékonysági napot az SMR Hungary Bt. a… Tovább olvasom