Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Esős városi szilveszter többezres tömeggel

Az esős időjárás ellenére több ezren gyűltek össze szilveszter éjszaka a mosonmagyaróvári Deák téren, hogy itt együtt búcsúztassák az óévet. A Himnusz és a polgármesteri köszöntő elhangzása után hatalmas tűzijáték és örömujjongás jelezte az új esztendő beköszöntét.
A mosonmagyaróváriak ezúttal már harmadik alkalommal búcsúztathatták az óévet és köszönthették az új esztendőt együtt, szervezetten az utcán. A hideg és esős időjárás ellenére mintegy kétezer ember volt kíváncsi az éjféli tűzijátékra, de éjszaka ennél jóval többen megfordultak a Deák téren.

Az utcabál már este tíz óra után elkezdődött és dacolva az egyre sűrűbben záporozó esővel és széllel, százak táncoltak egész éjszaka. Éjfélre a tér már szűknek bizonyult és a környező utcák is megteltek az ünneplőkkel. Az éjfélre felduzzadt tömeg fegyelmezetten hallgatta, amint a templom harangjátéka tizenkettőt üt, majd a Himnusz és a polgármesteri köszöntő után megkezdődött a több mint negyedórás tűzijáték.

A játékos pirotechnikai termékeket legalizáló kormányrendeletnek köszönhetően a szervezett durrogtatással szinte azonos nagyságrendben pufogtak és villogtak a különféle magánkezdeményezések is. A pálcikáról indítható rakétával, lepkevetőkkel és bombateleppel felfegyverzett mulatozók ugyan sok társuknak szereztek örömet bemutatójukkal, ám a tömegben eltévedt vagy felrobbant egy-egy eszköz nem kevés bosszúságot is okozott többeknek.

A városi szilveszter összköltségvetése mintegy félmillió forint volt. A több mint negyedórás tűzijáték mintegy 200 ezer forintba került, a fennmaradó összegből pedig a tér előkészítését, illetve a „romeltakarítást" finanszírozták. A közös szilveszter megrendezésébe a Mosonmagyaróvári Vállalkozók Egyesülete is beszállt, az éjfél után fellépő zenekar gázsijának összegével.

Az ünneplés jelentős előkészítő és utómunkát is igényelt. Újév napján aztán jöhetett a romeltakarítás. Néhány óra leforgása alatt több köbméter műanyag poharat, törött pezsgősüveget, papírtrombitát és egyéb eszközmaradványokat szedtek össze a takarítók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szertefoszlatott olimpiai álmok

A magyar politikai vezetés – szovjet nyomásra – 1984 nyarán, a Los Angeles-i ötkarikás… Tovább olvasom