Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Esélyt javító Tanoda

Halmozottan hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeknek nyitják meg jövő év elején a mosonmagyaróvári Tanodát, melyet a tervek szerint a Családok Átmeneti Otthona fogad be.
Jövő év elejétől október végéig harminc általános iskolás fejlesztését kezdhetik meg a szakemberek Mosonmagyaróváron a Tanoda program keretében. A kezdeményezés célja, hogy segítse azokat a diákokat, akik számára önmagában sem a család, sem az iskola nem tud megfelelő feltételeket biztosítani a sikeres iskolai előrehaladáshoz, a továbbtanuláshoz.

– A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület, az önkormányzat felkérésére 2012-ben pályázott a Tanoda programra. Idén augusztusban kaptunk értesítést arról, hogy harmincmillió forintos, teljes támogatást kapunk. A programot a Családok Átmeneti Otthona fogadja be – hangsúlyozta Nagy Sándor, az egyesület elnöke.

A Tanodába elsősorban hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolások kerülnek be, összesen harmincan, fele-fele arányban alsó és felső tagozatosok. Harmaduk roma nemzetiségű lesz. Minden gyermeknél méréssel vizsgálják meg a fejlesztendő készségeket és képességeket. A program során a pedagógusok és szakemberek elsősorban nem korrepetálnak, hanem az alapkompetenciákat fejlesztik majd a számolás, olvasás-szövegértés mellett az infokommunikációs és nyelvi tudás terén.

Nagy Sándor kiemelte: a tanoda saját szakmai programmal, tantestülettel rendelkezik.

Már keresik a vállalkozó pedagógusokat, de szociális munkást és kortárs segítőket – a tervek szerint a Kossuth-gimnáziumból – is bevonnának. Nyáron közösségépítő tábort szerveznek. November elején három helyszínen is tartanak tájékoztatót a programról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év végére visszaköltözhet a sürgősségi a Karolina Kórházba

Az építési munkákkal már elkészültek a szakemberek, de hátravan még a CT-berendezés beszerzése. Tovább olvasom