Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Értékek és tehetségek: ki mit tud? Mosonmagyaróváron - sok-sok fotó

A FIÓK péntek délután rendezte meg első "Ki mit tud?" versenyét a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban. Az előadók 12 és 26 év közötti fiatalok voltak, akik a legkülönfélébb kategóriákban mérettetnek meg egymás között: zene, próza, és tánc.
A versenyre közel negyven produkcióval jelentkeztek, melyeket szakmai zsűri bírált el: Bakó Tünde, a Flesch Károly Kulturális Központ művelődésszervezője, Hoskó Gyöngyi a Kossuth Lajos Gimnázium magyar nyelv és irodalom szakos tanára.

O. Cser Zita az Ujhelyi Imre Általános Iskola tánc és drámapedagógusa és a Theatrum Ad Flexum Amatőr Színtársulat tagja és koreográfusa, és Hernádi Sándor nyugalmazott zenetanár, a zeneiskola volt igazgatója, a Kühne Fúvószenekar és a Moson Big Band vezetője. A zsűri elnöke Novák Péter színész, énekes, zeneszerző, műsorvezető volt.

Az előadások skálája a kategóriákon belül is színes volt: a résztvevők a teljesség igénye nélkül hallhattak Kazinczy és Janikovszky verseket, rap, pop és elektorikus zenét, klasszikus és modern táncokat egyaránt. A közel négyórás verseny szünetében a Klub színpadán fellépett a BMB együttes és Feng Ya Ou Ferenc HUTZ zenekara.

Galéria
A próza kategória első helyén L Nagy Attila végzett Janikovszky Éva: A tükör előtt című monológjával. Tánc kategóriában a "kicsik" csoportjának első helyén Baumgartner Dániel és Babos Dominika végeztek, a "nagyok" győztese pedig az Okay Dance For-Ver csapata lett.

A zene kategórián belül három első helyezett is született. "Kicsik" kategóriában a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes fiataljai végeztek, akik különböző használati tárgyakkal komponáltak dallamos zenét.

A középső korcsoport győztese az énekes Dohány Bernadett lett, a "nagyok" között pedig a szintén énekes Jégh Dávid végzett első helyen.

A verseny végén Novák Péter utószóként elmondta: "Hatalmas érték a mosonmagyaróvári FIÓK Ifjúsági Klub. Olyan emberek tesznek meg helyi fiatalokért olyan dolgokat, ami nem az övék, hanem az állam feladata lenne."

Kiemelte: becsülendő értékeket és tehetségeket látott az egyre inkább elértéktelenedő világunkban. A szervezők elmondták: szeretnék, ha a verseny hagyománnyá válna.

A FIÓK Ifjúsági Klub a város és a kistérség fiataljai számára biztosít alternatív szabadidő eltöltésére lehetőséget, ingyenes tanácsadásokat, valamint ingyenes internetezési lehetőséget. Bővebb információ a FIÓK weboldalán található.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalandpark a Rudolf ligetben Mosonmagyaróváron

Egy kalandpark kialakítását tervezik a mosonmagyaróvári Rudolf ligetben Tovább olvasom